E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeröre karşı işbirliği---

Teröre karşı işbirliği

Teröre karşı işbirliği
13 Haziran 2016 - 16:41 borsagundem.com

Çin ve ABD teröre karşı işbirliğini genişleteceğini açıkladı

Çin ve ABD, terör ve siber suçlarla mücadelede iş birliğini genişleteceklerini açıkladı.
Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Politika ve Hukuk Komisyonu Sekreteri Meng Jianzhu, 2. Çin-ABD Siber Suçlarla Mücadele Üst Düzey Diyalogu'na katılmak için Çin'e gelen ABD Adalet Bakanı Loretta E. Lynch ile görüşme yaptı. Çin Uluslararası Radyosu'nda (CRI) yer alan habere göre Meng, görüşmede Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Orlando'daki vahşi girişimi şiddetle kınadığını ve ABD Başkanı Barack Obama ile ABD
vatandaşlarına başsağlığı dileklerini ileterek, Çin'in şiddet ve terörizmin her biçimine kararlılıkla karşı çıktığına belirtti.

Görüşmede ayrıca, Çin ile ABD'nin terörle mücadele ve siber güvenliğe ilişkin yasaların yürütülmesi alanlarında işbirliğini derinleştirerek, iki ülkenin halklarının güvenliğini korumaya hazır oldukları vurgulandı.ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson ile de telefon görüşmesi yapan Meng'ın terörle mücadelede işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulunduğu aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)