E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTesla hisselerine 'Robotaxi' darbesi---

Tesla hisselerine 'Robotaxi' darbesi

Tesla hisselerine 'Robotaxi' darbesi
12 Temmuz 2024 - 10:25 borsagundem.com

Tesla'nın Robotaxi'nin tanıtımını iki ay ertelediğini bildirmesinin ardından şirket hisselerinde yaklaşık %8 kayıp yaşandı. UBS, Tesla için tavsiyesini düşürdü, hedef fiyatını yükseltti

Daha önce Robotaxi'yi 8 Ağustos'ta tanıtacağını duyuran ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, proje üzerinde çalışan ekiplere prototip oluşturmak için daha fazla zaman vermek amacıyla lansmanı ekim ayına erteledi.

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinin ardından Tesla hisseleri, hisseyi %44 yükselten 11 seanslık kazanç serisini sonlandırarak %8'den fazla düşüşle 241,03 dolardan kapandı.

Hisseler, kısmen eskiyen elektrikli araç serisi ve Çin'de artan rekabet nedeniyle işten çıkarmalar, satışlardaki düşüşle gölgelenen bir yıl olan 2024 için negatif bölgeye geri döndü.

Tesla CEO'su Elon Musk hissedarlara yıllardır bir robot taksi sözü veriyor. Musk son olarak, nisan ayındaki ilk çeyrek kazanç raporunun ardından Tesla'nın sahiplerine para kazandıracak robotaksiler ve sürücüsüz bir ulaşım ağı geliştirmeye adanmış bir şirket olarak vizyonunu yinelemiş, "Eğer birileri Tesla'nın otonomiyi çözeceğine inanmıyorsa, bence şirkette yatırımcı olmamalılar" demişti. 

UBS, Tesla için tavsiyesini düşürdü, hedef fiyatını yükseltti

UBS Group AG, Tesla hisseleri için tavsiyesini ABD'li elektrikli otomobil üreticisinin hisselerinin yapay zeka planlarına ilişkin iyimserlikle "çok fazla, çok erken" yükseldiği endişesiyle düşürdü.

Joseph Spak'ın da aralarında bulunduğu analistler, "Yapay zekaya yönelik piyasa coşkusu azalırsa, bu Tesla'nın katsayısını etkileyebilir" değerlendirmesini yaparak tavsiyeyi "nötr"den "sat"a indirdi.

Ancak hedef fiyat 147 dolardan 197 dolara yükseltildi.

"Görünürlük eksikliği ve büyüme fırsatlarının daha uzun bir zaman ufkunda gerçekleşmesi (ya da hiç gerçekleşmemesi) riski göz önüne alındığında" not indiriminin haklı olduğunu yazan analistler, hisse senedinin bir yıllık ileriye dönük kazanç tahmini ile hesaplandığındı 80 F/K oranı ile işlem gördüğünü belirtti.

Tesla hisselerindeki coşku satın alınmalı mı?

 

Tesla’da ikinci yarı rallisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)