E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTesla’da ikinci yarı rallisi---

Tesla’da ikinci yarı rallisi

Tesla’da ikinci yarı rallisi
02 Temmuz 2024 - 17:47 borsagundem.com

Uzmanlar, Tesla’nın yılın ikinci yarısında yeni bir ralliyle yatırımcılarının yüzünü güldüreceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wedbush'tan Dan Ives, şirketin geri dönüş hikayesinin yeniden başlamasıyla birlikte Tesla'nın ikinci yarı rallisine çıkmak üzere olduğunu söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Wedbush'tan Dan Ives, “Tesla hisseleri bu yılın ikinci yarısında toparlanmaya hazırlanıyor çünkü zor durumdaki elektrikli otomobil üreticisi için işler nihayet düzelmeye başlıyor” diyor.

Çin etkisi

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, yıllardır Tesla'nın büyüme potansiyelini öven Ives, 2024'teki zayıf performansına rağmen şirket hakkında iyimser tutumunu sürdürüyor.

Tesla hisseleri 2024 yılında yüzde 18 oranında düşüş yaşadı. Bu kayıp büyük oranda elektrikli araçlara olan talebin azalması ve artan rekabetten kaynaklandı. Ives, daha önce, Çin'deki durumun ve Elon Musk'ın birçok hukuki mücadelesinden kaynaklanan dramın bu düşüşte büyük payı olduğunu ifade etmişti.

Ancak Ives, özellikle Çin'de işler istikrara kavuşmaya başladıkça bu olumsuzlukların hafiflediğini söylüyor. Tesla, talebin arttığının olası bir işareti olarak, önemli otomobil modellerinde fiyat indirimi yapmayı da bırakmış durumda. Ives, verdiği röportajda, “Çin'de çok büyük ters rüzgarlar vardı ve şimdi bunun sona erdiğini görüyoruz” diyor.

Teslimat rakamları hisseleri uçurdu

Şirket, bugün açıkladığı ikinci çeyrek teslimatlarıyla beklentileri aştı. İkinci çeyrekte geçen yıla göre azalan teslimatlar, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 14,8 oranında artış kaydetti. Tesla, ikinci çeyrekte yüzde 4,8 düşüşle 442 bin 956 araç teslim etti. Tesla'nın bu çeyrekte 438.019 araç teslim etmesi bekleniyordu. Tesla için ‘en kötü haberlerin sonuncusu’ olması beklenen teslimat rakamaları, Tesla hisselerinin yüzde 9 oranında yükselmesine neden oldu.

Tesla ayrıca Ağustos ayında yapılacak etkinlikte, Musk'ın aylardır tanıtımını yaptığı tam otonom sürüşe sahip bir otomobil modeli olan Robotaxi'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Ives, robotaksi’yi şirket için ‘sihirli bir model’ olarak nitelendirerek bu sürümün Tesla hisseleri için önemli bir dönüm noktası olabileceğini söylüyor.

Olası Trump zaferi

Ives, Tesla'yı ‘aktif olarak görmezden gelen’ Başkan Joe Biden'a kıyasla Trump'ın ‘Musk yanlısı’ olması nedeniyle Trump'ın ikinci dönem için yeniden seçilmesi durumunda bu kazanımların daha da artabileceğini ekliyor.

Wedbush, hisse senedi ve 275 dolarlık fiyat hedefiyle ilgili ‘daha iyi performans’ notunu yineleyerek mevcut seviyelerden yüzde 33'e varan artışa işaret ediyor.

Ives, “Musk için 'geri dönüş' hikayesi elbette Ağustos ayındaki Robotaxi günüyle başlıyor. Bunun yılın ikinci yarısında hisselerde büyük bir yükselişi de beraberinde getireceğine inanıyorum. Sanırım hisse senedi size şunu söylüyor: Musk ve Tesla için en kötüsü dikiz aynasında” şeklinde konuşuyor.

Diğer analistler ise bu iyimser havadan o kadar da emin değil. Uzun süredir yatırımcılar ve banka tahmincileri Tesla'nın yüzde 91'e kadar düşüş yaşayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Wells Fargo stratejistleri bu yılın başlarında bu ihtimalin şirketin iş modeliyle ilgili önemli sorunlardan kaynaklandığını ve büyümeye yönelik olumsuz rüzgarların yıllarca sürebileceğini ifade etmişti.

Tesla’nın katili Verne mi olacak?

 

Teslimat rakamları Tesla hisselerinde yeni bir düşüşü tetikleyebilir

 

Tesla küçülmeye mi gidiyor?

 

Tesla hisselerinde rekor yükseliş beklentisi

 

Tesla hisselerinde sert yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • prof.oklitus03 Temmuz 2024 07:17

    asla inamayın .bu herifin kriptosu battı .shibo ve shipo dog hele resmen battı. adam manyak para vurdu üç kaatla.bulaşmayın teslaya safi balon .çok üzülürsünüz.