E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTeşvik paketi piyasada etkili olabilir---

Teşvik paketi piyasada etkili olabilir

Teşvik paketi piyasada etkili olabilir
09 Nisan 2018 - 09:04 borsagundem.com

Borsa İstanbul'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı teşvik paketi yükseliş getirebilir

Haftanın son işlem gününde ABD Başkanı Trump’ın, Çin'den ithalata 100 milyar dolar daha vergi uygulanmasının değerlendirilmesini istemesi sonrası yurtdışındaki negatif görünüm ve TL’deki değer kaybı sonrası güne satıcılı bir seyirle başlayan BİST 100 Endeksi, günün devamında dalgalı bir seyir izledi. Cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında kalması sonrası ABD borsaları haftayı düşüşle tamamlarken, satışların sınırlı kaldığı BİST haftayı yüzde 0.2 düşüşle 114.738 seviyesinden tamamladı. Piyasaların gözü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı yeni yatırım teşvik paketinde olacak. Toplam 128 milyar dolar değerinde olması beklenen teşvik paketinin petrokimya, ilaç, tarım ve sağlık sektörlerini desteklemesi bekleniyor. Yurt dışında ise önemli bir veri akış bulunmuyor. ABD ile Çin arasında devam eden dış ticaret anlaşmazlığına ilişkin endişelerin azalması yeni haftaya Asya borsalarının pozitif başlamasını sağladı. Avrupa borsalarını da güne yükselişle başlaması bekleniyor. BİST’in haftaya sınırlı negatif bir seyirle başlamasını ve gün içinde dalgalı seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5309 Nisan 2018 12:37

    borsa aşşa çakılmak için bekliyo...son açıklamalarda borsa şirketlerinde hayal kırıklığı..130 milyardan kaç borsa şirketi yararlandı..??son umutlarda tükendi...güven ne yazıkki bitti..

  • Ahmet ŞEN09 Nisan 2018 12:04

    Ülker ve şimdi doğuş holding kısa vadeli borç yapılandırmaya talebinde ' Arkasından sanayi kuruluşları Belediyeler Başlar biz esnaf zaten bitiğiz ..Bu iş ÖNCE bankaları ZORA SOKAR Sonra biz vatandaş Enflasyon olarak FATURAYI ÖDERİZ. (6)

  • Zühtü09 Nisan 2018 09:14

    Emlak konut düşer. İyi güzel haberleri satış fırsatı yapıyor bankadan faizle kredi çekmek kerizlik. Hisseleri yayırımcıya yükle zararda beklet parayı kullan.