E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF, kulüpleri kurtaracak formulü buldu---

TFF, kulüpleri kurtaracak formulü buldu

TFF, kulüpleri kurtaracak formulü buldu
01 Mayıs 2012 - 09:36 borsagundem.com

Şikenin sahaya yansımadığını düşünen Futbol Federasyonu, ilginç bir formülle kulüpleri kurtaracak

Teşebbüsten dolayı ceza alabilecek kulüplere puan silme uygulayacak, ancak uygulama ertelenecek. Kulüp 5 yıl içinde aynı suçu bir kez daha işlerse cezasını katlayacak.
Futbol Federasyonu Yönetimi, şike ve teşviğe adı karışan, ancak saha içinde gerçekleştirmeyen kulüpleri ilginç bir şekilde kurtararak Türk Futbolu’nu yörüngesine sokmaya çalışacak.
Futbol Disiplin Talimatı’na yeni konan “Yaptırımın ertelenmesi” başlıklı 105. maddesi yaptırım uygulanacak kulüplerin cezalarının ertelenebileceğine hükmediyor. Bu madde, uyarı, kınama ve hak mahrumiyeti cezalarının dışında kalan yaptırımların uygulamasının en az bir, en fazla beş yıl süreyle ertelenebileceğine işaret ediyor. Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurulun, asıl yaptırımları devreye sokacağı, ikinci ihlalin yaptırımının da buna ekleneceği vurgulandı.
İsviçre cezaları ertelenmişti
Geçmişte Türkiye, UEFA’dan iki kez ertelemeyle karşı karşıya kalmıştı. Bunun ilkinde İsviçre maçı nedeniyle 6 maç ceza alan Millilerimiz, üç karşılaşmayı seyircisiz oynamasının ardından kalan cezası bu şekilde ertelenmişti. Yine aynı şekilde, Türkiye-Kazakistan maçında kırmızı kart gören Selçuk İnan’ın cezası, UEFA Tahkim Kurulu’na yapılan itiraz neticesinde ertelenmiş, Almanya maçında forma giymesi sağlanmıştı.
Ancak UEFA’nın şike konusunda böyle bir uygulamasının bulunmadığı ifade edilirken, şike ve teşvik cezalarının ertelenmesinin UEFA açısından sıkıntı doğurabileceği vurgulandı. Bu durumda Türkiye’nin ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 01 Mayıs 2012 10:44

    bjk perisan ettin serefli reis simdide butun tükiyeyi karistiracak

  • MESUT01 Mayıs 2012 09:47

    Vay be demirörenn sen neymişsin bee ne kadar aldın bu yasayı çıkarmak için ben çok merak ettim kulüpleri kurtarmakmış sanane be adam eden bulur kimler yaptıysa vereceksin cezayı yapmıcaklar bidaha bukadar basit türk futbolu geriye gidermiş böyle daha çok zarar veriyorsunuz farkında değilsiniz.istifa et sen bu işin altından kalkamıcaksın kapasite meselesii istediğin kadar iş adamı ol zengin ol insan olamadıktan sonra dürüst olamadıktan sonra herşey boş..benim için o koltukta oturan kişi yok BOŞŞŞŞŞŞ...

  • Farozlu01 Mayıs 2012 09:46

    Ne yani Trabzonsporumuzun cezası ertelenecek mi? O zaman suçumuz cezasız kalmış olur. Adalet yerini bulmalı uşağum.