E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemThe Guardian: İsrail, ABD'deki yasayı delmeye çalışıyor!---

The Guardian: İsrail, ABD'deki yasayı delmeye çalışıyor!

The Guardian: İsrail, ABD'deki yasayı delmeye çalışıyor!
19 Ağustos 2024 - 02:56 borsagundem.com

The Guardian'da yer alan habere göre İsrail, ABD'de yürüttüğü "lobicilik ve propaganda" faaliyetleri kapsamında Yabancı Temsilci Kayıt Yasası'nın kısıtlamalarından etkilenmemek için yasayı delmeye çalışıyor.

Araştırmacı gazeteci Lee Fang ve Jack Poulson'un The Guardian işbirliğiyle hazırladığı habere göre, İsrail hükümeti ABD'de yürütülen propaganda faaliyetlerini Foreign Agents Registration Act (FARA) kapsamından kaçırmanın yollarını arıyor. FARA, 1938'den beri yabancı hükümetler veya bu hükümetler adına çalışan kişilerin ABD'deki faaliyetlerini Adalet Bakanlığı'na bildirmelerini ve kamuoyuna açıklamalarını zorunlu kılıyor.

Yasadan kaçınmak için yeni bir kuruluş kurmayı planlıyor

Sızdırılan belgelere göre, İsrail, ABD'deki lobicilik faaliyetlerinde FARA'nın gerekliliklerine uymaktan kaçınmak için hukuki tavsiye almış ve bu yasa kapsamındaki denetimlerden kaçınmak amacıyla yeni bir kar amacı gütmeyen kuruluş oluşturmayı önermiştir. İsrail'in FARA'yı delebileceğinden endişe ediliyor ve bu durumun İsrail hükümetiyle koordinasyon halindeki ABD'li gruplara zarar verebileceği belirtiliyor.

İsrail'in 2017'de kurduğu "Kela Shlomo" adlı grup, sonrasında "Concert" ve "Voices of Israel" isimlerini alarak, İsrail'in Filistin politikasına karşı yürütülen "Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi"ni zayıflatmayı hedefliyor. Ancak, FARA'ya uyulması durumunda bu grupların itibarı zedelenebilir ve bağışçılar FARA'ya kayıtlı gruplara fon sağlamayı reddedebilir.

İsrail, fonları ABD menşeli bağımsız bir kar amacı gütmeyen kuruluş aracılığıyla aktararak, FARA'nın inceleme sürecinden kaçınmayı planlanlıyor. Eski Stratejik İşler Bakanlığı hukuk danışmanı Liat Glazer, bu tür bir kuruluşun resmi olarak İsrail'den bağımsız olacağını ancak gayriresmi koordinasyon mekanizmalarıyla denetim ve yönetim araçlarına sahip olacağını ifade ediyor. Lobicilik uzmanı Craig Holman, böyle bir çabanın FARA'nın ihlaline neden olabileceğini belirtti.

ABD ateşkes görüşmelerinde pembe tablo çiziyorABD ateşkes görüşmelerinde pembe tablo çiziyor

 

Rusya: Donetsk'te Sviridonovka yerleşim birimini ele geçirdikRusya: Donetsk'te Sviridonovka yerleşim birimini ele geçirdik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)