E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTHY ekibine bravo---

THY ekibine bravo

THY ekibine bravo
01 Temmuz 2017 - 20:10 borsagundem.com

Ekonomi Hukuku yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, Milliyet’teki köşesinde, THY uçuşunda şahit olduğu bir olayı kaleme aldı. İşte okuyanlara “Uçuş ekibine bravo” dedirten manzara…

Türk Hava Yolları personeli

Ürününüz ne kadar kaliteli olursa olsun, personeliniz özveri ile çalışmıyor, işini sahiplenmiyorsa, sonuç alamaz, işinizi büyütemez, yeni müşteri kazanamazsınız. Hatta mevcut müşterilerinizi kaybetmeye başlarsınız...

26 Haziran pazartesi günü, Türk Hava Yolları (THY) 11.55 uçağı ile Frankfurt’a seyahat ederken, uçak tuvaletini kullanma ihtiyacı hasıl oldu. Uçağın arka tarafına gidince, yolculardan birisinin, belki rahatsızlığından, tuvaletlerden birinin zeminine ihtiyacını gidermiş olduğunu, bayan ve erkek THY uçuş personelinin ise hiç gocunmadan, tuvaletin zemini sildiklerini, temizlik yaptıklarını gördüm.

Başka  havayolu olsa, uçuş personeli kullanılmaz haldeki tuvalet kabinini kilitler ve iptal ederdi.

THY personeli de iptal edip kullanım dışı bıraksaydı, yolcular sıkıntı çekmezdi. Uçağın sadece üçte biri dolu olduğundan, tuvalet kuyruğu da oluşmazdı.

THY uçuş personelinin, kendi görev ve sorumluluğunda olmamasına rağmen, böyle bir özveri ile işlerine sahip çıkıp tuvalet temizlemelerinin sebebi ne olabilirdi?

Düşündüm... İşine sahip çıkma, özverili çalışma Türk insanının karakterinde var. O yüzden yabancı işverenler, iş özverili çalışma ve sadakat gerektiriyorsa, Türkleri tercih ediyor.

Türkler  duygusal insanlar olduklarından, iş yerlerini, evleri gibi yaşam alanları olarak kabul ediyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)