E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY ilk İstanbul-Ahvaz seferini yaptı---

THY ilk İstanbul-Ahvaz seferini yaptı

THY ilk İstanbul-Ahvaz seferini yaptı
16 Mart 2015 - 23:30 borsagundem.com

THY Genel Müdür Yardımcısı Olmuştur: "Geçtiğimiz 3 yılda, yüzde 78-79 bandında doluluk oranlarını yakaladık."

Türk Hava Yolları'nın (THY) İran'ın Ahvaz şehrine düzenlediği ilk sefer tamamlandı. 

Atatürk Havalimanı'ndan saat 08.00'de kalkan THY'nin TK 890 sefer sayılı İstanbul-Ahvaz uçağı, üç saatlik uçuşun ardından, Ahvaz'a indi.

Türk ve İranlı yetkililerce hattın açılışı dolayısıyla yapılan kurdele kesiminin ardından, Ahvaz Halk Kütüphanesi'nde kutlama töreni düzenlendi. 

Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Türkiye'ye yılda 1,5 milyon İranlı yolcu taşıdıklarını belirterek, İran pazarının kendileri için önemli olduğunu söyledi. 

Olmuştur, Türkiye'ye gelen İranlı yolcuların büyük çoğunluğunu THY'nin taşıdığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Tabii biz sadece İran ve Türkiye arasında yolcu taşımıyoruz. İranlıların yurt dışında yaşamış olduğu ABD, Almanya, Fransa gibi birçok ülkeye yolcu taşıyoruz, İran'dan karşılıklı olarak. Aslında İran bizim çok memnun olduğumuz bir ülke. Ticari anlamda bizi çok mutlu ediyor. İran'da büyümek bizim için pozitif bir gelişme. İnşallah önümüzdeki yıllarda da uçuş yaptığımız noktalardaki uçuş sayımızı artırmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Ahvaz'da da en yakın sürede günde bir sefere çıkmak istiyoruz." 

İranlıların Türkiye'ye yoğun ilgisi bulunduğunu dile getiren Olmuştur, bu ilginin sadece İstanbul'da değil diğer şehirlerde de görüldüğünü belirtti. 

Olmuştur, THY'nin 2014'te taşıdığı 54,7 milyon yolcunun 14 milyonunun, yurt dışından yurt dışına transfer yolcular olduğunu ifade ederek, "İran, bunun içinde en büyük noktalardan bir tanesi. Özellikle ABD'nin batı kıyısında Los Angeles, Londra ve Almanya'ya, İranlı birçok yolcumuzu taşıyoruz. Yeni açılacak hatlarla birlikte, İranlı yolcuların ulaşımına katkı yapacağız. Bu vesileyle 2015'te açacağımız San Francisco, İran için çok önemli bir nokta. Portekiz'de Porto, İtalya'da Bari, Afrika'da iki tane daha ülkeye başlayacağız. Uzakdoğu'da Taipei günde bir sefer olarak ayın sonunda başlıyoruz. Yine Filipinlerin başkenti Manila'ya haftada üç sefer uçuşlarımıza başlıyoruz. Avusturya Graz kentine, Almanya'nın Baden-Baden şehrine, Almanya'daki 14. uçuş noktamıza başlıyoruz" diye konuştu. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki seferler artıyor 
Ahmet Olmuştur, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki sefer sayılarını günden güne artırdıklarını belirterek, bu doğrultuda yeni seferlerin başlayacağına dikkati çekti. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 25 uluslararası noktaya sefer yaptıklarının altını çizen Olmuştur, havalimanından bu yıl itibarıyla Roma, Barselona ve Stutgart'a da uçmaya başlayacaklarını söyledi. 

İran'a yapılan seferlerin doluluk oranlarının ortalamanın üstünde olduğunu vurgulayan Olmuştur, şunları kaydetti: 

"2014"te yüzde 79 olarak kapattık. Geçtiğimiz 3 yılda yüzde 78-79 bandında doluluk oranlarını yakaladık. Bu da dünya hava yolları arasında ortalamanın üstünde bir doluluk. Ahvaz, bizim İran'daki 7. uçuş noktamız. Biz İran'a 35 yıldır sefer düzenliyoruz. Başta Tahran olmak üzere Meşhed, Tebriz, Şiraz, İsfahan, Kirmanşah ve bugün Ahvaz'a başladık. Bizim için İran önemli bir pazar. İran'ın yurt dışında yaşayan büyük bir nüfusu var. Hem onların İran'a ulaşımını kolaylaştırmak adına hem de İran gibi UNESCO'nun birçok koruma bölgesine sahip olan bir ülkeye, bizim çok sayıda turist getirebileceğimizi düşünüyoruz. Dünyada en fazla noktaya uçuş yapan THY, sağlamış olduğu uçuş ağıyla bunu yapmaya muktedirdir. Çok da iyi bir beklentimiz var Ahvaz'da. Bugün dönerken 130 yolcumuz var. Uçağımız neredeyse dolu. Gelirken 75 yolcumuz vardı. Çok kısa bir sürede bu rakama ulaştık. Yaklaşık 15-20 gündür Ahvaz hattı satışa açıktı. Bu demek oluyor ki rakamlar müspet bir biçimde devam edecek."

Haftada 4 gün karşılıklı sefer 
Törenin ardından, Ahvaz Havalimanı'ndan 16.40'ta kalkan Ahvaz-İstanbul uçağı, 19.40'ta Atatürk Havalimanı'na inerek seferini tamamladı. 

THY'nin İran'da sefer sağladığı Tahran, Şiraz, Meşhed, İsfahan, Tebriz ve Kirmanşah'tan sonra 7. uçuş noktası olarak başlattığı Ahvaz seferleri, bugünden itibaren Cuma, Pazar, Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı olarak icra edilecek. 

THY'nin Ahvaz seferleri, Kirmanşah hattına bağlanarak iki frekans halinde düzenlenecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 301,00
En Yüksek: 300,00
En Düşük: 293,00
Değişim 3,26 %
FK: 2,28
PD / DD: 0,74
İşlem Hacmi 9.073.300.382
Toplam Adet: 30.534.836
Ağırlıklı Ort.: 296,64
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)