E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTHY SIRPLARI DA KANATLARININ ALTINA ALACAK---

THY SIRPLARI DA KANATLARININ ALTINA ALACAK

THY SIRPLARI DA KANATLARININ ALTINA ALACAK
17 Mart 2010 - 07:50 borsagundem.com

Sırp havayolu şirketi JAT'ın CEO'su, yeniden yapılanma ve eskiyen uçakların yenilenmesi için 51.5 milyon euro kaynak arayan şirketin stratejik ortaklık arayışında olduğunu ve olası ortağın Türk Hava Yolları (THY) olabileceğini söyledi.

JAT CEO'su Srdjan Radovanovic, gazetecilere yaptığı açıklamada "Türk Hava Yolları'yla görüşmeler ilerliyor" dedi. 1947 yılında kurulan Sırp havacılık şirketi 2009 yılında 16.5 milyon euro zarar açıkladı. JAT Havayolları'nın filosunda 10 adet Boeing 737-300, 1 adet 737-400 ve 5 adet ATR 72-200 olmak üzere 16 adet uçak bulunuyor. Devlet kontrolündeki havayolu şirketi bir dönem Yugoslavya'nın en önemli markalarından birisi olarak adından söz ettiriyordu. Bölgesel anlamda büyüme stratejisi izleyen milli havayolu şirketi THY, 2008 yılında da eski Yugoslavya Cumhuriyeti'nin bir diğer üyesi Bosna- Hersek Havayolları'nın da yüzde 49'unu satın almıştı. THY yönetimi ise Sırp havayolları JAT ile ortalık için alınmış bir yönetim kurulu kararı bulunmadığını açıkladı. KAP'a yapılan açıklamada, "Halihazırda JAT Airways ile stratejik ortaklık yönünde yönetim kurulu kararımız bulunmamakla birlikte, ortaklığımızın büyüme stratejisi çerçevesinde oluşabilecek fırsatları değerlendirmeye açık olduğunu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz" denildi. SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)