E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTHY sondan 6. oldu!---

THY sondan 6. oldu!

THY sondan 6. oldu!
28 Şubat 2013 - 11:34 borsagundem.com

CHP'li Umut Oran'dan şoke eden THY sorusu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Suudi Arabistan uçuşlarında Türkçe, İngilizce, Arapça dillerinden sesli ve koltuk arkalarındaki bilgi ekranlarından yazılı dua uygulaması başlatılmasının gerekçesi nedir? Dua uygulaması ile THY’nin güvenli havayolu şirketleri liginde sondan 6. olması arasında bir ilişki var mıdır?” diye sordu.
"THY NEDEN SONDAN 6. SIRADA?"
Oran, Maliye Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, merkezi Almanya’da bulunan Alman Uçak Kazaları Veri Değerlendirme Merkezi’nin JACDEC, (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) istatistik sonuçlarına göre THY’nin, Avrupa’da “en güvenli havayolları” sıralamasında 60 şirket arasında 54. sırada yer aldığını belirterek şu soruları yöneltti:
“Dünya devleriyle yarışan THY’nin güvenlik bakımından, sondan 6. sıraya düşmesinin sorumluları kimlerdir?
THY filosundaki uçakların sayısı 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren yıllar itibariyle kaçtır? Bunların uçak modeli ve türlerine göre dağılımı nedir?
THY filosundaki uçak sayısının 3 kat artmasına rağmen teknik ve uçucu personel ihtiyacının aynı şekilde artırılmadığı, hatta bu personel sayısının düşürüldüğü bilgisi doğru mudur?
THY’nin güvenlikte küme düşmesi ile Mayıs 2012’de 305 kişinin işten çıkartılması arasında bir ilişki var mıdır?
THY’de personele tanınan yıllık ve haftalık izinlerin asgariye çekilmesi ve eldeki personelden optimalin üzerinde yararlanma girişimleri nedeniyle kazaların arttığı duyumu doğru mudur?
DUA SORUSU
Suudi Arabistan uçuşlarında Türkçe, İngilizce, Arapça dillerinden sesli ve koltuk arkalarındaki bilgi ekranlarından yazılı dua uygulaması başlatılmasının gerekçesi nedir? Dua, Allah ile kul arasındaki bir eylem değil midir, THY niçin buna karışıyor?
Dua uygulaması ile THY’nin güvenli havayolu şirketleri liginde sondan 6. olması arasında bir ilişki var mıdır?”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 299,75
En Yüksek: 301,50
En Düşük: 298,50
Değişim -0,42 %
FK: 2,27
PD / DD: 0,74
İşlem Hacmi 4.150.842.280
Toplam Adet: 13.841.687
Ağırlıklı Ort.: 299,90
ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • German30 Temmuz 2013 01:55

    Artik yeter su ak parti elini Türk havayollarindan ceksin. Adamlar Politikayla Türk havayollarini yönetmeye biraksinlar. Bu Ülkenin baska dertleri var yani dünyanin hic bir hava yolu Ucaklarinda yazılı dua uygulaması başlatılmamistir. Tabiki artik Türk havayolari ak partiye hediye edilmis!

  • YabancıPilolar01 Mart 2013 19:04

    Halen halihazırda bekleyen yüzlerce TÜRK genci pilot varken,başta thy olmak üzere diğer havayolarından da şikayetçiyim...Vekilin bu konuya da eğilmesi önem arz etmektedir...

  • halkın k01 Mart 2013 17:24

    halkın kullanıgı herşeyi halkın sorgulaması hakkıdır. vekillerde temsilcidir. önce güvenlıkdir can sağlıgıdır. sorması yerındedır. tayyip sorsa onada teşekkur edersın. kılıçdaroğluda. farkt etmez. önce can

  • Akıllı Yatırımcı01 Mart 2013 11:53

    THY'nin uçaklarının geçmişte kazalar yaptığı, düştüğü, çakıldığı, insanların öldüğü gerçek. Sorun şu..Her havayolu kaza yapabilir, ama bunun frekansı THY'de maalesef biraz yüksek. Sorumlusu da elbette THY yi yönetenlerdir, bunu sorgulayan, sorgulatan, görevini yerine getiren milletvekilleri değil.

  • rational01 Mart 2013 11:50

    Malesef 21inci yüzyıl inanç yüzyılı olacaktır. İnsanlar bilimden bıktı, fantazi ve hayal peşinde. Alıcı var ise satıcı da olur. Siyasetde din kullanılıyor ise ticarette de din kullanılır. Gerçek ve öz din ne zaman tekrar yeşerir bunların hepsi biter. Umarım bankalar filan bu işlere girip işi çığrından çıkarmaz. Yunus Emre ve gerçek Mevlana bize örnek olsun, Hz. Muhammed'in dediklerini yapalım ama örnek olarak normal insanları alalım.

  • fatih erkal01 Mart 2013 10:52

    zavallı chp liler nelerle uğraşıyorlar bugün thy en büyük ciroyu transit yolculardan alıyor demekki adamlar güveniyorlar ama chpliler istemiyorlarsa thy uçağına binmesinler

  • VaTaNDaS01 Mart 2013 09:17

    Bazı yorumcular yine CHP ye yüklenmişler.. güya demokratlar ya... demokrasi olaylara eleştirel bakabilmek demektir, a partisi b partisi taraftarı olarak holiganca yaklaşımların demokrasiyle alakası yoktur.. ayrıca birileri CHP bu ülkeye ne yapmış bugüne kadar diye sormuş.. ben aklıma ilk gelenleri yazayım; CHP Cumhuiryeti ilan etti, TBMM' yi kurdu, ha bir de özelleştirmelerle gurur duyanlar bu satılan dev sanayi kuruluşlarının çoğunu CHP nin kurduğunu unuttular galiba, yani bugün bütçe açıklarının kapatılması için satılanları CHP kurmuştu.. CHP yapar birileri satar ve satanlar kahraman ilan edilir.. tam bir komediler ülkesi.. son 10 yılda yapılan bir tane büyük sanayi yatırımı yok bu ülkede!!ithalatla büyüyen cari açık bağımlısı bir ülke olduk...

  • kime ne?28 Şubat 2013 15:41

    Diğer seferlere de dua koysalar iyi olur, güvenlikte geriliyorsak her seferde ihtiyaç artmıştır!

  • türkoğlu28 Şubat 2013 15:27

    ağzını yıka eyy chp-umut efendi,bu şirket türk milletinin,bayrağımızı taşyor hem de binlerce küçük ortağı olan şirket,siyasetini de edebinle yap,milleti şamarını bir daha yemenize az kaldı,millet düşmanları.

  • cellat28 Şubat 2013 15:24

    yorumlarımı niye yayınlamıyorsunuz kardeşim sizde mi chp yandaşısınız.

  • rekabet28 Şubat 2013 14:31

    Dünya hava yolları batarken, THY'nin hızlı yükselişi hepsini korkuttu. Bu tür raporların genelde rakip şirketlere baskı yapmak için yapıldığını yurtdışında her lisede öğretilir. Tabii bizim insanımız kendi ülkesini karamaktan zevk alıyor. Bu nedenle zaten ekonomimiz geliştiği halde insanlar gelişemiyorlar. Bir de CHP'nin Türkiye için tarihte bir iyilik yaptığını görmedim. Gören varsa söylesin, biz de cahil kalmayalım

  • Rekor Kapasite Hikayesi28 Şubat 2013 12:35

    THY nı sanki dünyada 1 numaraymış gibi gösterme çabasındakilere okkalı bir araştırma sonucu.. Demek neymiş öyle koyun taşır gibi kapasite artırmakla övünülmezmiş. Güven sorununun olamayacağı tek unsur insan hayatıdır, nokta.

  • ayıp be28 Şubat 2013 12:35

    chp ülkesini gammazlayı meslek edindi,kimse bunu ciddiye almaz.

  • yerli28 Şubat 2013 12:09

    thy ye türkiye ye düşmanlıktır bu,alamanın feşmekan kurulmuş öyle diyormuşmuş ta,yuh be,insan ülkesine böyle aleni ihanet eder mi.

  • hayret28 Şubat 2013 11:53

    yamyam lar yesin senin boyle dusunce kafatasini