E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY'den 'Boeing 737 MAX 9' kararı---

THY'den 'Boeing 737 MAX 9' kararı

THY'den 'Boeing 737 MAX 9' kararı
07 Ocak 2024 - 08:12 borsagundem.com

THY, Alaska Airlines’ın Boeing 737 MAX 9 uçağının yolculuk sırasında kapısının kopması üzerine filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağı tedbir amaçlı incelenmesinin istendiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları (THY), filosundaki 5 "Boeing 737 MAX 9" tipi uçağını seferden çektiğini duyurdu.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, filodaki bu uçakların uçuş güvenliği nedeniyle seferlerden çekileceğini belirterek, şunları kaydetti:

Alaska Airlines'ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda THY filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir. Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar THY, filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır. Uçuş emniyeti en önemli önceliğimizdir.

 

ABD'den bazı "Boeing 737 MAX 9" tipi uçakların uçuşlarını durdurma kararı

 

Yeni bir Boeing 737 faciası ucuz atlatıldı

 

Boeing, uçak teslimatlarının aksayacağını duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Ocak 2024 17:42

    soğudum bu uçaklardan. zamanındada otomatık pılot devreye girip kaza yapmıştı. hatta sonrasında bir  uçak daha oromatik pılot olarak aynı olayı tekrar ederken kokbitte bulunan misafir pilotun uçağı manuele çekmesi, ve olaya mudahale ederek manuel ındırmesi büyük gundem oldu. sorun çözüldü ve seri üretim başladı demişlerdi. yanı bazı testler ve düzenlemeler gerekecek... malum f35 de abuk subuk işlere olaylar akarışıyor. bazen ileri modern şeyleri biraz geç kullanmak filoya sokmak gerekli gibi duruo