E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTİBUK NET'E OLAN BORCUNU ÖDEYECEK---

TİBUK NET'E OLAN BORCUNU ÖDEYECEK

TİBUK NET'E OLAN BORCUNU ÖDEYECEK
04 Mart 2010 - 08:41 borsagundem.com

Voyager Turizm, Egenet Turizm ve Tavas Halı'nın satışında Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) tesbit ettiği toplam 19.4 milyon dolarlık zararı ödemekle yükümlü olan Net Holding yöneticileri sonunda pes etti.

Bundan 1 yıl önce SPK'ya revize bir plan sunarak kalan 5.4 milyon dolarlık borcu 3 yıla yaymayı talep eden Net Holding yöneticileri, şimdi SPK'ya ödemelerin bu yıl içinde tamamlanacağı yeni bir plan daha sunuyor. Referans Gazetesi'nde yer alan habere göre, Net Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ceritoğlu'nun Ocak 2009'da, vadesi Ekim 2012'de tamamlanacak revize bir plan sunduğu hatırlatılarak, "Bugüne kadar Kurul tarafından onaylanmayan bu talepler, yapılan görüşmelere istinaden, ödemeler bu yıl içinde bitecek şekilde yeniden revize edilmiş ve yeni ödeme planlarının kabulu için Besim Tibuk ve Mehmet Ceritoğlu tarafından Kurul'a tekrar başvuruda bulunulmuştur" denildi. SPK 2006 yılında Net Holding ile ilgili olarak yaptığı incelemelerde Voyager, Egenet ve Tavas Halı'nın satışlarında şirketin zarara uğratıldığını tesbit etmiş ve sorumlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Bunun üzerine SPK ile masaya oturan Tibuk ve Ceritoğlu, libor+2.5 faizle birlikte belirlenen toplam 19.4 milyon dolarlık borcu üçer aylık dilimler halinde 2009 sonuna kadar Net Holding'e ödemeyi taahhüt etmişti. Ancak 2008'in son çeyreğinde başgösteren küresel krizin ardından Tibuk ve Ceritoğlu, Ocak 2009'da kalan 5.4 milyon dolarlık borcun vadezini üç yıla yaymak talebi ile SPK'ya başvurmuştu. Tibuk ve Ceritoğlu, 5.4 milyon doların ödemesini Ekim 2012'ye kadar tamamlamak istediklerini açıklamışlardı. Ancak aradan geçen bir yıldan fazla zamanda SPK'dan bu planla ilgili bir onay çıkmadı. Bunun üzerine bu yıl ocak ayında toplam 350 bin dolarlık bir taksit ödemesi gerçekleştiren Tibuk ve Ceritoğlu, SPK eğer kabul ederse borcu bu yıl sonuna kadar sıfırmayacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)