E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTIME: Demokratlar panik içinde---

TIME: Demokratlar panik içinde

TIME: Demokratlar panik içinde
29 Haziran 2024 - 14:43 borsagundem.com

Biden'ın Trump karşısındaki performansı TIME kapağında yer aldı. Ünlü dergi, demokratlar 'Panik' içinde sözleriyle manidar bir başlık attı.

ABD'nin ünlü haber ve politika dergisi TIME, Başkan Joe Biden ile eski Başkan Donald Trump arasındaki ilk televizyon tartışmasının ardından Biden'ın performansını kapağına taşıdı. Tartışma sonrası Biden'ın eleştirilere neden olan performansı dikkat çekti. İşte detaylar.

Euronews'in haberine göre, haftalık derginin kapağında sade bir kırmızı fon üzerinde "Panik." ifadesi ve Biden'ın yürürken bir fotoğrafı vardı. Başkan Biden, CNN kanalında yayınlanıp 90 dakika süren program boyunca, özellikle münazaranın girişinde sıkça bocalamış, duraksayan ve durağan ifadeleri Demokrat Parti içinden de eleştirilere yol açmıştı.

"Tartışma canımı acıttı"

ABD'nin eski başkanlarından Barack Obama'nın basın danışmanlığını yapmış, partinin ünlü figürlerinden Van Jones, CNN'e verdiği demeçte Joe Biden'ın performansı için "Hiç de iyi değildi" ifadelerini kullandı. Jones, sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, "Biden'ı seviyorum ama bu akşamki tartışma canımı acıttı" dedi.

Bir başka Demokrat Rosemarie DeAngelis, Demokratların adayı Biden için "bu gece ihtiyacımız olan kıvılcıma sahip değildi" yorumunu yaptı.

İlerleyen günlerde Joe Biden'ın adaylığının parti içinde yeni tartışmaları körükleyeceğini belirten DeAngelis, "İleriye dönük zorluk da bu olacak. Henüz haziran ayındayız ama sürdürebilecek mi?" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Biden'a yöneltilen eleştirileri kabul edip, tartışmanın giriş bölümündeki performansının yavaş kaldığını ama güçlü bir şekilde bitirdiğini söyledi.

81 yaşında olan ABD Başkanı, 5 Kasım'da 60'ıncısı yapılacak başkanlık seçimlerinden günler sonra yeni yaşından gün alacak.

Biden: Eskisi kadar rahat yürüyemiyorum, düzgün konuşamıyorum

Yayından hemen sonraki gün Kuzey Carolina'daki mitinge katılan Biden, "Açık konuşayım, genç olmadığımı biliyorum" dedi ve ekledi, "Eskisi kadar rahat yürüyemiyorum, düzgün konuşamıyorum. Eskisi kadar iyi tartışamıyorum. Ama gerçekleri nasıl söyleyeceğimi hala biliyorum. Doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorum. Bu işin nasıl yapılacağını biliyorum. Milyonlarca Amerikalı gibi ben de biliyorum ki, yere düştüğünüzde ayağa kalkarsınız."

Biden'ın bu sözleri münazara performansına yöneltilen eleştirilerin bir kabulü olarak görüldü.

Kuzey Karolina'nın Raleigh kentindeki mitingde 18 dakika boyunca konuşan Biden, Perşembe gecesi CNN'deki münazarada olduğundan çok daha canlı bir görüntü sergiledi ve sosyal medyada "işte dün gece ihtiyacımız olan performans buydu" yorumlarına yol açtı.

Biden yönetiminde o isim istifa etti!

 

D. Trump'tan '3. Dünya Savaşı' çıkışı

 

'Sus payı' skandalı Trump'ın bağışlarına yaradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk30 Haziran 2024 11:19

    Ikiside artist neticede derin devlete hizmet ediyorlar.ikiside israile destek,kibrisda ruma destek,yunanistana destek.benim dusundugum en buyuk dusmanimiza biz neden sahip cikiyoruz.

  • Tufan30 Haziran 2024 11:13

    Amerikada demokrasinin haline bak. 2 tane moruk biri zaten bunamış abd'nin yönetimine talip. Halkda çıkıp ulan bu ne ahmakça iş buna bir dur diyelim demiyor. Abd'nin sonu geliyor bu kaçınılmaz son.