E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTKB, Suriye'de banka kuruyor---

TKB, Suriye'de banka kuruyor

TKB, Suriye'de banka kuruyor
11 Kasım 2010 - 03:28 borsagundem.com

Türk bankalarının şube açmak için sıraya girdiği Suriye konusunda ilk adımı Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) attı

Geçen ay bu ülkeyle imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Türkiye Kalkınma Bankası tarafından oluşturulan özel ekip güney komşuya gidiyor. Banka kurulmasına teknik yardım sağlanmasının yanı sıra girişimciliğin geliştirilmesi konusunda da eğitim verilecek. Komşu ülkenin Sanayi Bakanlığı, Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, Merkez Bankası ve Devlet Planlama Komisyonu ile temasa geçilerek proje geliştirme ve yönetme konusunda Türkiye'nin bilgi birikimi aktarılacak. Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, teşvik sistemleri ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik kredi desteği sağlanması gibi konularda danışmanlık desteği verileceğini söyledi. Banka uzmanları tarafından Türkiye'nin bilgi birikimi bu ülkedeki ilgili kuruluşlara aktarılırken, Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Planlama Komisyonu arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında Suriye Sanayi Odaları Federasyonu ve Ticaret Odaları Federasyonu'na girişimciliğin geliştirilmesi konusunda eğitimler verilecek. Genel Müdür Çelik, Türkiye'de uygulanan sistemin bir benzerini bu ülkede kurmaya çalışacaklarını kaydetti. Ay sonunda yapılacak toplantı sonrasında yol haritasının çizileceğini vurgulayan Çelik, somut adımların atılmaya başlanacağını ifade etti.

Bu arada, Türkiye Kalkınma Bankası, ilk kez katıldığı ve Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından verilen '2010 Spotlight Awards' isimli en iyi raporlama yarışmasında 3 ödüle layık görüldü. Bankanın kalkınmaya ilişkin 2009 yılı faaliyet raporu, bütün kategorilerdeki tüm iletişim materyalleri arasında Most Engaging (En Çarpıcı) ödülüne hak kazanırken, iletişim materyalinin arandığı dalda ise Platin ödülü aldı. Dünya çapında 1.100 kuruluşun katıldığı yarışmada '2010'un En İyi 100 İletişim Materyali' alanında jüriden 100 üzerinden 99 puan alan 2009 yılı faaliyet raporu ayrıca, bu dalda dünya üçüncüsü oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)