E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüTKFEN: Bankaya teklif veren olmadı---

TKFEN: Bankaya teklif veren olmadı

TKFEN: Bankaya teklif veren olmadı
13 Ocak 2012 - 18:15 borsagundem.com

Yunan EFG’nin Türkiye’deki iştiraki Eurobank Tekfen’de satışa çıkardığı çoğunluk hisseler teklif veren olmadı.

 Geçen yıl temmuz ayında satışa çıkarılan hisseler için 3 banka 'data room'a girerek inceleme başlatmıştı .Finansgundem.com'un haberine göre uzun süredir devam eden incelemeler sonucunda hiçbir banka teklif vermediği için bankanın satışı gerçekleşemedi.
Yunanistan’ın ikinci büyük bankası Eurobank EFG, borç kirizi nedeniyle hükümetin kaynaklarınızı içeride kullanın baskısı karşısında bankayı satışa çıkarmıştı. Eurobank EFG’nin bugüne kadar bankaya yaklaşık 2 milyar euroluk bir fonlama sağladığı biliniyor.
Eurobank EFG, Tekfen Holding ile Mayıs 2006’da yaptığı anlaşma ile Tekfenbank ile Tekfen Finansal Kiralama’daki holding hisselerinin yüzde 70’ini satın almıştı. Tekfenbank hisse satışıyla bankanın değerinin 260 milyon dolara geldiğini açıklamıştı. Tekfen Holding’in ise bankadaki payı yüzde 29.24 düzeyinde bulunuyor. 
Bu haberin piyasaya yayılmasıyla Tekfen İnşaat hisseleri yüzde 5 oranında gerileyerek 5.10 lira oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 57,40
En Yüksek: 58,00
En Düşük: 57,00
Değişim 0,09 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,86
İşlem Hacmi 36.241.625
Toplam Adet: 631.918
Ağırlıklı Ort.: 57,37
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet17 Ocak 2012 03:24

    su anda bu yorumun yayınlanması ıcın yazmıyorum ama sonucta su anda borsanın en onemlı sıtesı konumundasınız ama yukselen dusunler konusundakı yorumlarınız bıraz daha guncel olursa kac gun oncekı haberlerı verıyosunuz 2ncısı mobıl uygulamanız guncelenmıyor hala c grubundakı yapay harekat haberınız duruyor bıraz daha ozen gosterırsenız sonuc basarılısınız ama daha ıyı olabılır sadece bıraz daha ozen saygılar hala turkıyenın en basarılı borsa sıtesı sızsınız ama bıraz daha ozen