E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizTL, dolar karşısında güçsüz kaldı---

TL, dolar karşısında güçsüz kaldı

TL, dolar karşısında güçsüz kaldı
29 Nisan 2011 - 09:26 borsagundem.com

TRY tüm dünyada doların değer kaybediyor olmasına rağmen lokal piyasada dolara karşı pek fazla güçlenemedi

TRY tüm dünyada doların değer kaybediyor olmasına rağmen lokal piyasada dolara karşı pek fazla güçlenemedi. Haftalık grafikte TRY 1,387-1,6220 yükselişinin %50 Fibonacci desteğinden geri dönüyor görüntüsünde.
1,53-1,5450 bölgesi önemli ortalamaların ve fibonacci dirençlerin olduğu bölge, önümüzde hafta kapanışı bu seviyelerin üstünde olursa 1,62leri zorlama ihtimali ortaya çıkabilir.

Haftalık trendler ve RSI(5) arasında ciddi bir benzerlik söz konusu. RSI, aşırı satım bölgesinden çıkıyor ve düşen trend çizgisi kırılmış durumda. Bir öncekine benzer bir hareket olacaksa önümüzdeki hafta düşüş ve yeniden trend üstüne dönüş daha sonra yükseliş görebiliriz.
Bir-iki haftayı dolarda kısa pozisyonda geçirmemekte fayda var. 55 haftalık ortalama, yükseliş/düşüş trendini belirliyor, geçtiğimiz Kasım ayında bunun üzerinde haftalık kapanış olduğunda yükseliş ciddi ivme kazanmıştı. Buralardan yükseliş trendine girersek tarihsel zirveleri zorlayabiliriz. Yeni Merkez Bankası Başkanının piyasalar ile testi yakın zamanda gerçekleşebilir.

Salim Kasap - Turkish Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)