E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizTL güçlü kalmaya devam edecek---

TL güçlü kalmaya devam edecek

TL güçlü kalmaya devam edecek
10 Kasım 2011 - 12:34 borsagundem.com

Finansbank Döviz Masası Grup Yöneticisi Ömer Ünveren, "TL güçlü kalmaya devam edecek" dedi

Finansbank Döviz Masası Grup Yöneticisi Ömer Ünveren, Türk Lirası'nın gücünü koruyacağını belirterek, ''Avro dolar paritesi düşmeye devam ederse biraz alım gelebilir. Ancak bu, Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalarla sınırlı kalacaktır'' değerlendirmesini yaptı.
Ünveren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avro tarafındaki gelişmelerin dikkatle izlendiğini belirterek, Türk Lirası'nın avro karşısında değer kazandığını söyledi.
Sabah açılışta doların 1,8000 lira seviyelerini gördüğünü anımsatan Ünveren, bunun, avro dolar paritesinin gerilemesine ve çok fazla likidite olmayışına bağlanabileceğini anlattı.
Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikasına devam etmesiyle birlikte yeniden 1,7900 lira seviyelerine gelindiğini belirten Ünveren, döviz sepetinin ise 2,10'lar düzeyinde olduğunu kaydetti.
Ünveren, ''Bu sıkılaştırma politikası devam ettikçe Türk Lirası'nın değer kazanmayı sürdürmesini bekleyebiliriz. Merkez Bankası güçsüz bir bir Türk Lirası istemiyor ve elindeki tüm araçları kullanıyor. Avro Dolar paritesi düşmeye devam ederse biraz alım gelebilir. Ancak bu, Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalarla sınırlı kalacaktır'' değerlendirmesini yaptı.
Sabah açılışta 1,8020 liradan güne başladıktan sonra 1,8060 liraya kadar çıkarak son 15 günün en yüksek seviyesini gören dolar bu seviyelerde fazla kalıcı olamadı.
Şu dakikalarda İstanbul serbest piyasada 1,7800 liradan alınan dolar, 1,7840 liradan satılıyor. Avro ise 2,4240 liradan alınırken, 2,4290 liradan satılıyor.
Bankalararası piyasada satışta dolar kotasyonları da alışta en düşük 1,7780 lira, en yüksek 1,7820 lira, satışta en düşük 1,7850 lira, en yüksek 1,7910 lira seviyesinde işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)