E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTL mevduat 6 yılın zirvesinde!---

TL mevduat 6 yılın zirvesinde!

TL mevduat 6 yılın zirvesinde!
27 Ağustos 2024 - 05:03 borsagundem.com

Seçim öncesi dönemde TL mevduatın toplam mevduata oranı yüzde 27 civarında iken 16 Ağustos itibariyle yüzde 52,65 seviyesine yükseldi.

Son haftalarda döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe rağmen, Türk Lirası mevduatlarının payı artış göstermeye devam ediyor. 16 Ağustos itibarıyla standart TL mevduat miktarı 9 trilyon TL’yi aşarak tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı ve toplam mevduat içindeki payı %52,65'e çıkarak 2018 Mayıs'ından bu yana en yüksek seviyesine geldi.

Şebnem Turhan'ın Ekonomim'de yer alan konuyla ilgili haberinde kur korumalı mevduatların (KKM) toplam mevduat içindeki payı ise %10'un altına düşerek Mart 2022 seviyelerine geri döndüğüne yer verildi. KKM’nin payı geçen yıl Ağustos ayında %26,24 ile zirve yapmıştı. TL mevduat faizleri, son iki ayda yatay bir seyir izledikten sonra 1 puan artış gösterdi. Merkez Bankası’nın likidite fazlası çekme önlemlerine rağmen, geçen hafta sonu 150 milyar TL seviyesinde likidite fazlası bulundu.

Yeni hafta itibarıyla, 3 aya kadar vadeli standart TL mevduat faizi, 50 bin TL’ye kadar olan mevduatlar için %46, 1 milyon TL ve üzeri mevduatlar için ise %50'ye yükseldi. Merkez Bankası verilerine göre, 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizi bileşik oranı %59,21'e çıkarken, bu oran politika faizinin 5,3 puan altında kalıyor.

Bankaların bireysel kredi kartında batık kabusu!Bankaların bireysel kredi kartında batık kabusu!

 

Döviz mevduatları 169 milyar doları aştıDöviz mevduatları 169 milyar doları aştı

 

Döviz mevduatları 2.5 milyar dolar arttıDöviz mevduatları 2.5 milyar dolar arttı

 

Döviz mevduatları 1.4 milyar dolar arttıDöviz mevduatları 1.4 milyar dolar arttı

 

Merkez'den TL mevduata destek, KKM'ye önlem adımıMerkez'den TL mevduata destek, KKM'ye önlem adımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.demir 27 Ağustos 2024 14:38

    Döviz kurları bir yerde. Denge bulmassa. Ne enfilasyon düşer. Ne faiz. Ne altın. Türkiye tam bir sarmalda.

  • Mucise Reis ;)27 Ağustos 2024 12:25

    Karşılıksız TL borsaya girişler ile yakıldı. bilinçli oldugunu düşünüyorum. böylece yeni tl basıp enflasyon olmaması sağlandı. TL bi rkaç firmada olsa holdıngte zincirleme çöküş olurdu. şuan herkese yayılşdı harkes biraz kan kaybetti. ama bu seferde ekonomı dişli ve çarkları zarar gördü. güven desen yok artık. o bakımdan faizler yüksek olsada doların hala 34 lerde gezmesi büyük problem. nas denmeden bu faizler bu kadar artsa idi zaten dolar 5 leri geçmezdi. kasa dolu olurdu. ağır vergilerde alınmazdı. bir inat hemde 1 yıl süren bu inat sistmei bozdu. 5 yılda var olan noktaya gelinsede bir çok kişi hayatı deişmiş olacak.  malesef öyle.

  • Mehmet Yilmaz 27 Ağustos 2024 07:00

    Ee ne yapsın millet alternatif denen borsa milletin anasını ağlattı. Milletin parası pul oldu son 1 yılda.