E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda jeopolitik gelişmeler etkili---

TL varlıklarda jeopolitik gelişmeler etkili

TL varlıklarda jeopolitik gelişmeler etkili
07 Eylül 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay başlaması bekleniyor.

Güne hafif pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de  gücünü korudu ve %0.9 artışla 1,086 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem  hacmi 13.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 69 hisse  değer kazandı, 24 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gün içinde 7.46-7.40 bandında dalgalandı, sabah saatlerinde ise 7.44  seviyelerinde işlem görüyor. Açılış öncesi yurtdışı vadeli endekslerde hafif pozitif bir görünüm hakim. Ancak Nasdaq'ta zayıflık sürüyor.
ABD endekslerinde rotasyon sürerken, teknoloji şirketlerinde satış  baskısı, havacılık ve finans sektöründe ise pozitif fiyatlama  izleniyor. ABD'de ekonomik veriler ise güçlü gerçekleşmeye devam  ediyor. Son olarak geçen hafta açıklanan istihdam verileri de  beklentilerden daha iyi gerçekleşti. Asya piyasalarında da teknoloji şirketleri başta olmak üzere negatif bir seyir izlendi. Bugün ABD piyasaları kapalı olacak.
İçeride ise Hazine nakit dengesi açıklanacak. TL varlıklarda bir süredir Doğu Akdeniz gelişmelerinin  daha etkili olduğunu belirtmek gerekir. Bu hafta da bu gelismeler yakından izlenmelidir. BIST-100 endeksinin güne yatay başlamasını bekliyoruz. Endekste 1,075 destek, 1,095 ise direnç olara takip edilmelidir. Kısa vadeli  hareketin ivme kazanması için 1,095 direncinin aşılması gerekmektedir.
Bankacılık Sektörü: BDDK, 9131 sayılı kurul kararı ile  tüketici kredilerine ilişkin genel vade sınırının 60 aydan 36 aya  indirilmesine karar verildiğini duyurdu. Yorum: BDDK verilerine göre,
28 Ağustos 2020 itibariyle, bankacılık sektörü toplam kredi hacminin %18,9’unu oluşturan tüketici kredileri Haziran ayından bu yana %13,6,  yılbaşından bu yana ise %41,3 büyüme göstermiştir. Bu kredilerde vade  sınırının azaltılmasının, bankaların bu alanda büyüme hızını  yavaşlatacağını değerlendiriyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)