E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda toparlanma görülmedi ---

TL varlıklarda toparlanma görülmedi

TL varlıklarda toparlanma görülmedi
07 Ekim 2020 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Trump’ın Kovid - 19 testinin pozitif çıkmasıyla düşen risk iştahı, bu haftaya iyimser bir zeminde başladı. ABD Başkanı Trump’ın sağlığına hızlıca kavuşup hastaneden taburcu edilmesi ve seçim kampanyasına devam edeceğini açıklaması ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin iyimser beklentiler de risk iştahını destekliyor.

İçeride ise Doğu Akdeniz tarafındaki ılımlı seyir ile birlikte korona virüs kaynaklı geliştirilen normalleşme adımları piyasalara pozitif yansıyor.

Haftanın ikinci işlem gününe BİST100 endeksi ABD vadelerindeki hafif alıcılı seyre paralel olarak %0,38 oranında yükselişle 1.165 seviyesinden başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden endeks bankacılık ve holding sektörü endeksleri ile güç kazandı. Ancak Türkiye’nin S-400 bataryalarını önümüzdeki hafta test edeceği haberi endekse satış baskısını getirdi.

BİST100 endeksi hafif alıcılı başladığı işlem gününü %0,60 oranında azalışla 1.153 seviyesinden tamamladı. Elektik sektörü payları %3,61 oranında değer kazanırken, turizm sektörü payları %1,46 oranında değer kaybetti. 

Dolar / TL tarafında ise gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında ağırlıklı olarak iyimser bir performans sergilese de TL tarafında yüksek bir toparlanmanın görülmediği gözlemleniyor. 7,74’ün kuvvetli destek olduğu kurda destek seviyeleri 7,70 – 7,68 olurken, direnç seviyeleri ise 7,78 – 7,80.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel dün öğle saatlerinde video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-Merkel görüşmesinde, Doğu Akdeniz ve Libya'daki gelişmeler ile
Azerbaycan-Ermenistan meselesi başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi. Ayrıca Erdoğan, Merkel'e, Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan topraklarıyla ilgili sorunun çözümü için BM kararlarının uygulanması gerektiğini iletti.

Fed Başkanı Powell dün katıldığı sempozyumda korona virüs kaynaklı ekonomik belirsizliklerin devam ettiğini ve ABD’de hanehalklarının daha fazla teşvike ihtiyaç duyacağının altını çizdi. Ayrıca salgına karşı kullanabilecekleri her aracı kullandıklarını belirtti.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.278 - 1.309 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.286 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.719 adet artarak 448.458 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.290 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.320’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.400 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.270 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.294 ve 1.303 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.278 ve 1.270 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)