E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTL ve erken seçim beklentisi satış getiriyor---

TL ve erken seçim beklentisi satış getiriyor

TL ve erken seçim beklentisi satış getiriyor
17 Ağustos 2015 - 15:57 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da erken seçim ve TL'nin diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi satışların önünü açıyor

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, TL'deki zayıflık ile erken seçim ihtimalinin Borsa İstanbul üzerinde etkili olduğunu vurguladı.
İbrahim Usul Foreks'e yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul üzerindeki satış baskısının devam ettiğini vurgulayarak, "Satışlarda TL'deki zayıflık ile erken seçim ihtimalinin ortaya çıkmış olmasının negatif etkisi var" diye konuştu. 
Usul, endekste 75800 ve 75000 seviyelerinin destek olarak izledikleri noktalar olduğuna değinerek, yukarıda ilk önemli direncin 78000 civarında bulunduğunu belirtti ve fiyatların aşırı satım bölgesine gelmiş durumda bulunduğunu, banka hisselerinde kısa vade için önemli desteklere geri çekilme görüldüğünü söyledi.
Ayrıca endeksin dolar bazında kritik destek seviyelerine gelmiş durumda olduğuna da işaret eden İbrahim Usul, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 
"Bu durum hafta içinde tepki hareketi ihtimalinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Destek bölgelerinde satışların durulmasını bekleyeceğiz. 
Piyasa bu hafta ağırlıklı olarak siyasi taraftaki haber akışına duyarlı olacak. Ayrıca yarın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak sonuçlar da piyasa için önemli. Endeksin haftanın kalan bölümünde bir miktar tepki 
hareketi gerçekleştirmesini beklemek doğru olabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÖNCE VATAN17 Ağustos 2015 16:26

    uyanın ....dogu oyları tehditle adına nederseniz deyin oylar bir partide birleşmiş..batı oyları ancak birbirleriyle kavga etsin oynanan oyunları görmesin yalanlarla dogruları analiz etmesin...yani...VATAN ELDEN DİDİYOR BE...BATININ oylarıyla ..zamanında DOGUNUN oylarını alamayan hiç bir parti HÜKÜMET KURAMAZ.. demişti bir siyasi BÜYÜMÜZ...dogrulugu bu zamanda kanıtlandı....UYANIN BE CANAKKALE RUHU NERDE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN UYANIN ..BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN