E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL ve tahvil piyasası iyimser havayı bozuyor---

TL ve tahvil piyasası iyimser havayı bozuyor

TL ve tahvil piyasası iyimser havayı bozuyor
19 Ekim 2016 - 09:57 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda global piyasalardaki iyimser havanın TL ve tahvil piyasası nedeniyle içeriye yansıyamadığını değerlendirdi.

Dünya borsalarındaki yükseliş devam ediyor. Beklentilerden düşük gelen ABD tüketici enflasyonu Fed faiz artırım beklentilerini düşürerek doları küresel olarak zayıflatıyor ve hisse senetlerindeki yükselişi destekliyor.
Küresel risk iştahına duyarlı yüksek betalı Borsa İstanbul %1,3 artış ile dünya piyasalarındaki alış dalgasından payına düşeni aldı. İş Bankası ve Türk Eximbank’ın başarılı ihraçları piyasalara moral veren bir diğer gelişmeydi. Ancak Türk lirası ve tahvil piyasası dünyanın gerisinde kalarak bu iyimser havayı bozuyor.
ABD ve Avrupa vadeli piyasalarına paralel Borsa İstanbul’un hafif yükselişle açılarak 78,500 seviyesindeki direncini test etmesini bekliyoruz. Çin’in güçlü üçüncü çeyrek büyümesi (%6,7), sabah ilk işlemlerde Türk lirasındaki kazançlar ve Merkez Bankası’nın muhtemel faiz indirimi Borsa İstanbul’u destekliyor.
Teknik analiz çalışmalarımıza dayanarak Tofas ve Erdemir hisselerinde kısa vadeli alış öneriyoruz. Ancak MSCI EM endeksinin kritik bir direnç seviyesine yaklaştığını ve Ağustos’tan bu yana 3-4 kere denemesine bu seviyeyi geçemediğini belirtelim.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 19.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)