E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizTL'nin daha fazla düşmesini istemiyoruz---

TL'nin daha fazla düşmesini istemiyoruz

TL'nin daha fazla düşmesini istemiyoruz
26 Eylül 2011 - 09:37 borsagundem.com

Başçı: TL değerinin hafif altında, daha fazla düşmesini istemiyoruz

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TL'nin son dönemde yaşadığı düşüşlerin ardından değerinin hafif altında olduğunu ve merkez bankasının enflasyonu artıracağı tehlikesi nedeniyle TL'nin değerini daha fazla kaybetmesini istemediğini söyledi.
Washington'daki IMF toplantısında konuşan Başçı, Banka'nın TL'nin değerini yükseltmek için düzenlenen döviz satış ihaleleri konusunda çok esnek davranmaya devam edeceğini belirtti.
Başçı Merkez Bankası'nın TL için belirli bir fiyat seviyesi hedeflemediğini belirterek "Ancak biz TL'nin daha fazla değer kaybetmesini istemiyoruz." dedi.
Başkan TL'de daha fazla değer kaybının enflasyonu güçlendirebileceğini ve tüketici güvenini kısara yerel talepte düşüşe neden olabileceğini söyledi. Başkan, TL'deki değer kaybının şimdiden genel Tüfe ve çekirdek Tüfe üzerinde etkili olmaya başladığını ve özellikle genel tüfe'de yaşanan artışın yarısının kur kaynaklı olduğunu belirterek "Herkes bunu geçici bir durum olarak görüyor
ancak TL'nin değerinde kalıcı bir bozulmanın ikincil etkileri olacaktır." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)