E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTMSF İŞ BANKASI'NA 120 MİLYON DOLAR BORÇ ÇIKARDI---

TMSF İŞ BANKASI'NA 120 MİLYON DOLAR BORÇ ÇIKARDI

TMSF İŞ BANKASI'NA 120 MİLYON DOLAR BORÇ ÇIKARDI
26 Ocak 2009 - 09:11 borsagundem.com

Dışbank'ın alım-satımından dolayı zarara uğradığını düşünen TMSF, İş Bankası'na 120 milyon liralık borç çıkardı. Banka, Danıştay'a başvurdu.

Doğan Holding sahibi Aydın Doğan'a satışı ile ilgili birçok tartışmaya yol açan Dışbank, şimdi de TMSF ile İş Bankası'nın arasını açtı. İş Bankası'na 120 milyon liralık borç faturası çıkaran TMSF alacağını isterken, banka, yürütmenin durdurulması için Danıştay'a başvurdu. Danıştay'ın kararı olumlu olursa İş Bankası borçtan kurtulacak. LAPİS BORCU ÖDEMEDİ Aksi halde TMSF'ye 120 milyon lira ödeyecek. İş Bankası, 1964 yılında kurulan Dışbank'ın büyük ortağı idi. Bankanın diğer ortakları ise bugün Merril Linch'i devralarak kendisi de zora giren ve ABD hazinesinden aldığı yardımla ayakta duran Bank of America ile onun İtalya'daki iştiraki d'Americaed idi. Daha sonraki dönemlerde Dışbank tamamen İş Bankası'nın kontrolüne geçti. İş bankası Dışbank'ı 1994'te Lapis Holding'e sattı. Bu arada Lapis Holding zor duruma düştü. Sahibi olduğu TYT Bank'a TMSF el koydu. Lapis böylece İş Bankası'na olan borçlarını ödeyemedi. İş Bankası satışı iptal ederek Dışbank'ı geri aldı. Daha sonra da Doğan Grubu'na sattı. TMSF PARA İSTİYOR Fakat, İş Bankası'nın Lapis Holding'le olan alım-satım işlemleri dolayısıyla başı ağrımaya başladı. TMSF Lapis Holding'e Dışbank'ın alım-satımı sırasında TYT Bank'ın zarara uğratıldığını öne sürdü. Bu gerekçeyle hareket eden TMSF, İş Bankası'na bu zarardan dolayı 120 milyon liralık borç çıkardı ve ödemesini istedi. TMSF'nin talebini kabul etmeyen İş Bankası ise hukuki yollara başvurdu. Bunun için de yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay'a dava açtı. Davayı kabul eden Danıştay öncelikle TMSF'den savunma istedi. TMSF'nin savunmasını vermesinin ardından tamamlanan dosya şimdi karar aşamasında. TAKVİM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)