E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTofaş'tan 400 milyon euroluk satın alma---

Tofaş'tan 400 milyon euroluk satın alma

Tofaş'tan 400 milyon euroluk satın alma
29 Temmuz 2023 - 21:40 borsagundem.com

Tofaş'ın Stellantis Otomotiv'i satın almasına ilişkin devir sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında nakden 400 milyon euro ödenecek.

Tofaş Otomobil Fabrikası, (Tofaş) 1 Mart'ta duyurulan çerçeve sözleşmenin ardından geçen sürede gerekli incelemelerin tamamlandığını ve Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ'nin paylarının 400 milyon euro karşılığında devralınmasına ilişkin imzaların atıldığını bildirdi.

Tofaş'ın (#TOASO) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan duyurusunda, 1 Mart tarihli açıklamayla Stellantis Grubu ile şirket arasında Stellantis Otomotiv Pazarlama AŞ'nin (Stellantis Otomotiv) paylarının devralınmasına ilişkin ana ilkelerin belirlenmesine yönelik bir çerçeve sözleşme imzalandığı anımsatıldı.

Bu kapsamda, Stellantis Otomotiv için söz konusu açıklamada belirtilen detaylı inceleme sürecinin tamamlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) ilişkili taraf işlemlerine ilişkin düzenlemeleri kapsamında DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri AŞ tarafından ekte özeti yer alan değerleme raporu hazırlanmış ve söz konusu çalışmalar değerlendirilerek şirketimiz yönetim kurulunca alınan karar çerçevesinde Stellantis Otomotiv paylarının tamamının, Stellantis Otomotiv'in Türkiye'deki tüm faaliyet ve Stellantis markalarını içerecek şekilde şirketimizce devralınmasına ilişkin pay devir sözleşmesi imzalanmıştır."

Nakden 400 milyon euro ödenecek

Açıklamada, söz konusu pay devir sözleşmesi uyarınca kapanışta nakden 400 milyon euro ödeneceğini kaydedilerek, "Kapanışı takip eden ilk 8 mali yılın her birinde Stellantis Otomotiv faaliyetlerinden elde edilen ve değerlemeye esas beklentileri yansıtan sözleşmedeki referans tutarları aşan nakit akışlarının yüzde 77,5'i oranında şarta bağlı performans ödemesi olarak belirlenmiştir." ifadesi yer aldı.

Pay devir işleminin tamamlanmasının, ilgili rekabet otoriteleri ve diğer düzenleyici kurumlardan gereken izinlerin alınmasının yanı sıra belirli kapanış şartlarına tabi olduğu belirtilerek, şu bilgiler verildi:

"Bu çerçevede kapanış öncesinde; taraflar arasındaki ticari koşulların da belirleneceği yeni marka (Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles) dağıtım sözleşmeleri ile 4 marka için öngörülen yeni 'K0' modelin hafif ticari araç ve 'Combi' versiyonlarının Türkiye'de münhasır üretim ve satış hakkının Tofaş'a verilmesine yönelik üretim sözleşmesinin ve Stellantis Grubu ile ortak iş alanlarının geliştirilmesine yönelik sözleşmelerin imzalanması gerekmektedir. Kapanış koşullarının, pay devir sözleşmesinin imzalanmasından itibaren 8 ay içinde yerine getirilememesi halinde tarafların işlemi kapatmama imkanı bulunmaktadır."

Tofaş'tan 2.çeyrekte 4.9 milyar lira kâr

 

Tofaş Otomobil ve Kerevitaş sorusu

 

Tofaş'ın kâr marjı yükseldi

 

Tofaş 2023 1. çeyrekte net karını yüzde 115 artırdı

 

Tofaş'tan temettü dağıtma kararı

 

Tofaş’a Stellantis dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 220,90
En Yüksek: 223,20
En Düşük: 217,20
Değişim 1,80 %
FK: 8,21
PD / DD: 2,76
İşlem Hacmi 516.321.220
Toplam Adet: 2.342.904
Ağırlıklı Ort.: 220,31
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alpertunga30 Temmuz 2023 12:51

    400 milyon euro büyük para .hangi kasadan çıkaçak. eğer toaş dan çıkarsa bir süre hisseyi olumsuz etkiler..

  • Maytekin30 Temmuz 2023 23:30

    Para tofaştan çıkar. Bilançoda geçmiş yıl karlarında 8 milyar üstü var. Artı 6 aylıkta 7 küsur var

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ30 Temmuz 2023 09:52

    Bunu bilmeyecek ne varki yarın KOÇ GRUBU  borsaya şirketi kota eder verilen paranın 10 katını kazanırlar.

  • ALİ KODUŞ29 Temmuz 2023 22:20

    Yapı krediden satılan hisse paraları burayamı gitti acaba.