E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTogg'dan kritik adım: Dev şirketle sürpriz görüşme---

Togg'dan kritik adım: Dev şirketle sürpriz görüşme

Togg'dan kritik adım: Dev şirketle sürpriz görüşme
07 Temmuz 2024 - 08:06 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Çinli şirket Guangzhou Automobile Group ile TOGG arasında üretim mekanizması oluşturma konusunda görüşmelerin başladığını duyurdu.

Yatırım teşvikle yapılan Çin menşeli oto ithalatı ek mali yükümlülükten muaf tutulmasının ardından Çinli dünya devi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı gelmişti. BYD yatırım kararı aldı, Ulu Motor ile Çin'in teknoloji firmalarından Skywell'in üreticisi Skyworth yetkilileri Ankara'ya geldi. Bir haber de Togg'dan geldi. Togg dünya deviyle görüşmelere başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, Çinli Guangzhou Automobile Group'un (GAC) birlikte elektrikli otomotiv üretimi yapılması konusunda TOGG ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda temmuz ayında TOGG'a ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Otomobil ve otobüs üretimi yapıyor

Çin merkezli bir otomotiv şirketi Guangzhou Automobile Group, 1955 yılında kuruldu ve ağırlıklı olarak otomobil ve otobüs üretimi gerçekleştiriyor. GAC Group, Trumpchi, Aion, Hycan gibi kendi markası altında ve GAC-Toyota, GAC-Honda, GAC-FCA (Jeep) ve GAC-Mitsubishi gibi yabancı markalı ortak girişimler altında araçlar üretiyor ve satıyor. Ayrıca, Aion ve Hycan gibi özel EV markaları da dahil olmak üzere elektrikli araçlar da üretiyor. GAC Group, 2021 yılı itibarı ile 2 milyon 144 bin satış ile Çin'in beşinci büyük otomobil üreticisi.(Reuters)

Togg T10X, "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçildi

 

Togg T10X modeli için siparişler bugün başlıyor

 

Togg'un T10F fastback modeli CES 2024’te görücüye çıkarıldı

 

Togg'un yeni modeli T10S, ABD'de sergilenecek

 

Bakan Kacır'dan Togg sedan açıklaması: 2025'te yollarda

 

TOGG Avrupa'ya açılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)