E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTokyo Borsası Fed sonrası düştü---

Tokyo Borsası Fed sonrası düştü

Tokyo Borsası Fed sonrası düştü
20 Haziran 2013 - 09:23 borsagundem.com

Bernanke'nin teşviklerin bu yıl azalabileceğini söylemesinin ardından Tokyo Borsası 5 gündür ilk kez geri adım attı

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonominin sürüdürülebilir büyümeye ulaşması hâlinde teşvikleri azaltabileceklerini açıklaması ve Çin'de öncü imalat endeksinin beklenenden daha fazla daralması üzerine Topix Endeksi 5 gündür ilk kez düştü.
Enerji ve makina üreticileri, 33 sektör grubunun yer aldığı Topix Endeksi'ndeki düşüşlere öncülük etti. Çin'deki şirketler için robot üreten Fanuc Corp. yüzde 2.7 değer kaybetti. Japonya'nın piyasa değeri bakımından en büyük 3. bankası Mizuho Financial Group Inc., Goldman Sachs Group Inc'in tavsiyesini artırması sonrasında yüzde 2.1 yükseldi.
Topix Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 1,098.70 puana gerileyerek 30 günlük ortalamanın yüzde 62 altında kaldı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 düşüşle 13,127.91 puana geriledi. Yenin dolar karşısında 97 seviyesine kadar gerilemesi, kayıpları sınırladı.
Fed'in dünkü açıklamasının beklenti dahilinde olduğunu belirten Matsui Securities Co'nun piyasa analistlerinden Tomoichiro Kubota, ancak küresel likidite görünümüne ilişkin endişelerin olduğunu ve yabancı yatırımcıların sermaye çıkışı yaparak, hisseler, tahviller ve yende olmak üzere 3 katı düşüşe neden olduğunu söyledi.
Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.5 aşağıda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)