E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası hafif düştü---

Tokyo Borsası hafif düştü

Tokyo Borsası hafif düştü
28 Ocak 2014 - 08:06 borsagundem.com

Tokyo Borsası günü yüzde 0.2 oranında düşüşle kapandı

Telefon şirkerleri ve ham madde hisselerinin Topix Endeksi'ni 6 haftanın en düşük düzeyine taşımasıyla Tokyo Borsası seansın son 10 dakikasında geriledi.

KDDI Corp., Credit Suisse AG'nin Japonya'nın en büyük 2. cep telefonu şirketinin tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 3.1 değer kaybetti. Hitachi Chemical Co., yıllık kâr hedefini yüzde 6.1 indirerek 23 milyar yene çekmesi sonrasında yüzde 3.1 düştü. Kawasaki Heavy Industries  Ltd., JPMorgan Chase&Co.'nun hisse tavsiyesi üzerine yüzde 2 tırmandı.

Topix Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,224.31 puana gerileyerek 16 Aralık'tan bu yana en düşük düzeyine geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 14,980.16 puana indi. Dolar karşısında dün 7 haftanın en yüksek düzeyini test etmiş olan yen, Fed'in bugün başlayacağı toplantısının öncesinde yüzde 0.1 zayıflayarak 102.64 düzeyine geriledi.

Yatırımcıların FOMC'un 28-29 Ocak'taki toplantısından çıkacak açıklamayı ve piyasanın tepkisini görmeden çok fazla hareket edemeyeceğini söyleyen SMBC Friend Securities Co.'nun stratejistlerinden Toshihiko Matsuno, "Gelişen piyasalardaki sert değişiklikler yavaşlamaya başlıyor ve yen istikrar sağladı. Bu da kademeleri olarak alımları desteklemeli" dedi.

Nikkei Volatilite Endeksi dün yüzde 21 artışla 8 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Endeks bugün yüzde 1.2 düştü.

Topix Endeksi bu yıl Çin'deki yavaşlama ve Fed'in tahvil alımlarını azaltarak yenin, güvenli varlık taleplerini artıracağı endişesiyle yüzde 6 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)