E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası sert yükseldi---

Tokyo Borsası sert yükseldi

Tokyo Borsası sert yükseldi
29 Ocak 2014 - 08:02 borsagundem.com

Tokyo Borsası yüzde günü yüzde 2.7 yükselişle kapandı

Japon yeninin dolar karşısında değer kaybetmesi üzerine Tokyo Borsası düştü; Topix Endeksi 5 ayın en büyük artışını kaydetti ve 4 gündür devam eden kayıplarından sıçradı.

Satışlarının yüzde 83'ünü Japonya dışında kaydeden otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 2.7 değer kazandı. Shizuki Electric Co., enerji ekipmanı üreticisi şirketin kâr tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 3.5 primlendi. Yarı-iletken test araçları üreticisi Advantest Corp., bu mali yılda daha fazla zarar beklediğini söylemesi sonrasında yüzde 6.7 değer kaybetti.

Topix Endeksi dün 16 Aralık'tan bu yana en düşük düzeyinden kapanmasının ardından bugün Tokyo saati ile 12:43 itibariyle yüzde 2.2 kazançla 1,251.39 puana çıktı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 2.1 artışla 15,297.58 puana yükseldi. Nikkei endeksinde yalnızca 5 hisse değer kaybetti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, döviz kurundaki düşüşü kontrol altına almak için faizi iki katının üzerine çıkarmasının ardından güvenli varlık taleplerinin azalmasıyla yen, dolar karşısında yzüde 0.3 zayıflayarak 103.26 düzeyine geriledi. Fed Açık Piyasa Komitesi bugün 2 gün süren toplantısını sonlandıracak.

Piyasanın gelişmekte olan ülke paralarındaki düşüşün sonlanmasından memnun olacağını, ABD ve Avrupa'daki hisselerin değerlendiğini ve yenin de zayıfladığını söyleyen SMBC Nikko Securities Inc.'in Tokyo'daki hisse yöneticilerinden Hiroichi Nishi, "Yatırımcılar küresel ekonomik toparlanmanın desteğiyle riskli varlıklara yeniden bakacak" dedi.

Avrupa ve ABD borsaları dün, Londra'da işlem gören madencilerin yükselmesi ve Pfizer Inc.'ten D.R. Horton Inc.'e şirketlerin kazançlarının beklentinin üzerinde gelmesiyle yükseldi. Japon hisse endeksinde yer alan 500'ten fazla sayıda şirket bu hafta, yaklaşık 640 tanesini de önümüzdeki hafta bilançolarını açıklayacak. Nintendo Co.,  Canon Inc. ve Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. bugün bilançolarını açıklayacak şirketler arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)