E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTopaç: Sermaye piyasalarının ön plana çıkması için çalışıyoruz---

Topaç: Sermaye piyasalarının ön plana çıkması için çalışıyoruz

Topaç: Sermaye piyasalarının ön plana çıkması için çalışıyoruz
06 Mart 2019 - 14:49 borsagundem.com

TSPB Başkanı Topaç: Sermaye piyasalarının daha ön plana çıkmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği(TSPB) Başkanı Erhan Topaç, sermaye piyasalarının daha ön plana çıkmasına yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

TSPB aylık bülteninde açıklamada bulunan Topaç, "Sermaye piyasalarına gönül vermiş profesyonellerden oluşan bir ekiple tüm sermaye piyasası mevzuatını gözden geçirdik, önerilerimizi SPK’ya sunduk. " dedi.

Topaç şu bilgileri verdi:

"Birlik olarak siz değerli üyelerimizin ve paydaşlarımızın, sermaye piyasamızdaki temel sorunlar ile sektörün orta ve uzun vadede daha ileriye götürülmesi, sermaye piyasalarının daha ön plana çıkmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu çalışmalar kapsamında, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü talebi üzerine emeklilik yatırım fonlarının getiri performansının ölçme ve değerlendirilmesinde kullanılmak üzere uygulanacak yöntem ve kıstaslara ilişkin üyelerimizden gelen görüş ve önerileri gerekçeleriyle birlikte Bakanlığa ilettik.

Yükselen kredi/mevduat oranının kredi kuruluşlarının finansman sağlama olanağını baskıladığı ortamda kredilerin menkul kıymetleştirmesi yoluyla finansman olanaklarını artıracak İpotek
Finansmanı Kurumu A.Ş.ye yönelik önerimizi de Bakanlığımıza ilettik.

“Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliğ Taslağı”, kitle fonlaması uygulamaları ve sektörün taleplerini görüşmek üzere Kitle Fonlama Derneği ve proje şirketleri yöneticileriyle bir araya geldik.

Üyelerimizin ilettiği görüş ve öneriler ile konuyla ilgili olarak Birliğimizce belirtilmesinde yarar görülen hususları Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile paylaştık.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketi’nin (Borsa) Yönetmelik Taslağı’nda yer alan, sermaye piyasası aracı kurumlarının üyelik yöntemi hakkında üyelerimizin görüş ve önerileri aldık. İletilen önerilere ek olarak, ürün piyasası aracı kurumlarına ortak olma, stratejik işbirliği yapma ya da Birliğimiz üyelerinin doğrudan Borsa’ya üye olma seçeneklerinin hepsinin mümkün olabileceği değerlendirilmesiyle birlikte, işbirliği veya ortaklık durumlarının yaratabileceği olumsuzluklar başta olmak üzere görüşlerimizi SPK’ya ilettik.

Sermaye piyasalarına gönül vermiş profesyonellerden oluşan bir ekiple tüm sermaye piyasası mevzuatını gözden geçirdik, önerilerimizi SPK’ya sunduk.

Aynı zamanda, aracı kurumlarımız nezdinde muhasebe kayıtları anlamında yeni bir yapının oluşturulması çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Oluşturulan hesap planı ile yatırım hizmet ve faaliyetlerinin muhasebeleştirilmesinde tüm sektörü kapsayacak yeni bir bakış açısı kazandırılarak, üyelerimiz nezdinde yer alan muhasebe kaydı farklılıkları giderilecektir. Böylelikle, ürün ve hizmetlerin muhasebeleştirilmesinde sektörümüz günümüze hitap eden bir hesap planına kavuşmuş olacaktır. Söz konusu çalışmamızı, gelecek ay içerisinde SPK’nın değerlendirmesine sunacağız. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turgut06 Mart 2019 16:42

    Halka arzları doğru düzgün yapın, şimdiye kadar yaptığınız halk'a arzların çoğu mağdur etti, son örneği:Trabzon Liman