E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'TOPARLANMA DURURSA, ECB MALİ DESTEĞİNİ YENİLEMELİ'---

'TOPARLANMA DURURSA, ECB MALİ DESTEĞİNİ YENİLEMELİ'

'TOPARLANMA DURURSA, ECB MALİ DESTEĞİNİ YENİLEMELİ'
20 Ekim 2010 - 15:48 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), toparlanmanın durması halinde, Avrupa Merkez Bankası'nın mali desteğini yenilemesi gerektiğini belirtti

IMF'nin Avrupa için bölgesel ekonomik görünüm raporunda, toparlanmanın beklenmedik şekilde duraksaması durumunda, Avrupa Merkez Bankası'nın olağanüstü mali teşviklere geri dönmesi gerektiğini belirtti. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet ve Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Axel Weber, geçtiğimiz günlerde tahvil satın alma programının sona erdirilmesi konusunda anlaşmazlık yaşadılar. Weber, programın artık sona erdirilmesi ve bankaların kendi mali yapılarını yenilemeye çalışmaları gerektiğini savunurken Trichet, Weber'in tavrının, banka yönetim kurulunun büyük çoğunluğunu temsil etmediğini söyledi. IMF raporunda, küresel büyüme yavaşlarken ve hükümetler bütçe açıklarını düşürmeye çalışırken, tüm Avrupa ekonomisi için yukarı doğru risklerin arttığı ifade edildi. Kuruluş, Avrupa'nın bu yıl yüzde 2,3 ve gelecek yıl ise yüzde 2,2 büyüyeceğini öngörüyor. Bu yıl için Avrupa'da gelişmiş ekonomilerin büyümesinin yüzde 1,7, gelişmekte olanların ise yüzde 3,9 olacağı tahmin ediliyor. Tahminlere göre, Avro Bölgesi ve İngiltere bu yıl yüzde 1,7 büyüyecek. İsviçre'de büyüme bu yıl yüzde 2,9, gelecek yıl ise yüzde 1,7 olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)