E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTopladığı paraları borsada batırdı---

Topladığı paraları borsada batırdı

Topladığı paraları borsada batırdı
27 Kasım 2010 - 17:37 borsagundem.com

Bodrum ve beldelerinde yaşayan çok sayıda kişiden topladığı 3 milyon TL'yi borsada batıran kişi serbest bırakıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi ve beldelerinde yaşayan çok sayıda kişiden topladığı yaklaşık 3 milyon TL'yi borsada batırdığını öne sürünce, dolandırıcık iddiasıyla gözaltına alınan S.Y., yurt dışına çıkış yasağı konulduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. S.Y., hakkında 25 kişinin savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Bir bankanın Bodrum Şubesi'nde çalışan evli, 1 çocuk annesi S.Y., iddiaya göre, paralarını borsada değerlendirip yüksek kazanç sağlayacağı vaadiyle 1 yıl boyunca Bodrum ve Turgutreis, Yalıkavak, Göltürkbükü ve Bitez Beldeleri'nde, aralarında doktor, müteahhit, öğretmen gibi çeşitli meslek gruplarından 200'ün üzerinde kişiden yaklaşık 3 milyon TL topladı. S.Y.'nin, 3 hafta önce, topladığı paraları borsada batırdığını açıklaması, Bodrum'da şok etkisi yaptı. Dolandırılıklarını öne süren 25 kişi Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na başvurup, S.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine jandarma geçen çarşamba günü S.Y.'yi gözaltına aldı. S.Y. işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede yurt dışı yasağı konulup, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

S.Y.'nin mağduru olduğunu öne süren bir grup, bugün Gümbet Salmakis Otel'de toplandı. Mağdurlardan olduğunu öne süren 41 yaşındaki A.V., şöyle devam etti:
“Arkadaşlarım S.Y.'ye verilen paraların kısa sürede 3-4 misli getirisi olduğunu söyledi. Bunun üzerine, Bodrum'daki evimi, 2 ay önce 150 bin TL'ye satıp parasını kendisini verdim. Paramın akibetini öğrenmek için aradığımda, ‘Borsada batırdım’ deyince, şok oldum. Paranın borsada tamamı nasıl batar anlamış değilim. Diğer mağdurlar gibi ben de suç duyurusunda bulundum.”
Adının açıklanmasını ve fotoğraflarının çekilmesini istemeyen diğer mağdurlar ise getirisinden vazgeçtikleri ana paralarını kurtarma derdine düştüklerini anlattı.
Bankacı S.Y., hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, kimseden zorla para almadığını; jandarma ve savcılığa ifade verdiğini, daha fazla açıklama yapmak istemediğini bildirirken, “Avukatım Tülay Çevik, gerekli açıklamaları yapacak” demekle yetindi.

Avukat Tülay Çelik ise, mağdur sayısının iddia edildiği kadar çok olmadığını öne sürerek, “Müvekkilim söz konusu paraları, ‘Ödemeyeceğim’ demiyor. Ödeme yapabilmesi için biraz zamana ihtiyacı var. Sistemde tıkanıklık oluğu için bu sıkıntı oldu. Müvekkilim, kimseden zorla para toplamış değil. Paraların nasıl ne şekilde toplandığı araştırılıyor: yargılama süreci başladı. Daha fazla açıklama yapmak doğru olmaz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Mendirek30 Kasım 2010 00:19

    Batan para Memsa (OYP) hissesinde olabilir. Malum IMKB bazı hisseler için kumardan farksız.