E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTorunlar GYO için tavsiyeler---

Torunlar GYO için tavsiyeler

Torunlar GYO için tavsiyeler
29 Nisan 2011 - 11:19 borsagundem.com

Analistler son günlerde Torunlar GYO hakkında çıkan haberlere istinaden şirketi değerlendirdi ve şu önerilerde bulunuldu

Eti Yatırım Araştırma bölümünün şirket için değerlendirmeleri şöyle:
Son iki gündür Torunlar GYO hakkında çıkan haberlere istinaden aşağıdaki bilgileri vererek şirket hakkındaki tavsiyemizi yeniden belirtme ihtiyacı hissediyoruz.
Bu kapsamda;
TOKİ tarafından Ali Sami Yen Stadyumunun arsasının bulunduğu alan ile ilgili olarak, İstanbul 2.İdare Mahkemesi’nde açılan bir davada, Plan notlarının 4/a ve 8.’nci maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiş olup, kararın kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edilmiştir. Yürütmenin durdurulması kararında, projenin yürürlükte olan kısımlarının hayata geçirilmesinde herhangi bir engel bulunmamaktadır. %65 oranında ortak olunan "Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" arasında imzalanan Ali Sami Yen Stadyumu projesi şirketin 31.12.2010 tarihli portföy değer tablolarında "0" TL olarak yer almaktadır ve proje ile ilgili ortaya çıkan hukuki durumdaki belirsizlik ortadan kalkıncaya kadar proje portföy tablosundan çıkarılmıştır.
Yorum:
Ortaya çıkan hukuki belirsizlik şirketin projeyi tamamlama süresini ve proje aşamasındaki satışlarını geciktirecektir. Bu nedenle, yıl sonu portföy değer tablolarında görmeye başlayacağımızı tahmin ettiğimiz projenin satışlarına da bu dönemde başlanacağını öngörüyoruz. Projenin 2010 sonu tablolarında “0” değerle gösterilmiş olması ise, portföy değer tablosundan çıkarılması üzerinde herhangi bir negatif etki yaratmamaktadır. Şirketin ayrıca, 323 milyon dolar yatırım ile hayata geçirmeyi ve 2013 sonuna kadar tamamlamayı planladığı rezidans, AVM, ofis ve otelden oluşan "Mall of İstanbul" projesini ve proje satışlarını bugün itibarıyla başlatması da bize göre önemli ve pozitif bir gelişmedir.
Bütün bunlar doğrultusunda, 02.02.2011 tarihinde hisse başına “11.06 TL” hedef fiyatla “AL” tavsiyesinde bulunduğumuz Torunlar GYO için hedef fiyatımızda değişiklik yapmayarak “AL” tavsiyemize devam ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)