E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivToyota rekor bekliyor---

Toyota rekor bekliyor

Toyota rekor bekliyor
26 Aralık 2012 - 20:43 borsagundem.com

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, önümüzdeki yıl satış rekoru kırmayı beklediğini açıkladı

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanını tekrar kazanmaya doğru ilerleyen Toyota Motor Corp., satışlarda önümüzdeki yıl yurtdışı satışlarının başrolü oynayacağı yüzde 2'lik bir artışla rekor beklediğini açıkladı.
Hino Motors ve Daihatsu Motor Co. gibi alt firmaların satışları da dahil olmak üzere küresel satışların 2013 yılında 9.91 milyon araca ulaşabileceğini söyleyen Toyota, bu yılki satışlarının da yüzde 22 artışla 9.7 milyon olarak gerçekleştiğini tahmin ediyor.
Toyota, Japonya'da satışlarının yüzde 15 düşmesini beklerken, en büyük satış patlamasını da ABD'de bekliyor. Toyota'nın 2013 için öngördüğü 9.7 milyonluk satış oranı, kriz öncesi 2007 yılında gerçekleştirdiği 9.37 milyonluk satışı da geçmiş olacak.
Tokyo merkezli IHS Automotive endüstri analisti Yoshiaki Kawano, "Sübvansiyonların Eylül ayında bitmesinden sonra Japonya'da otomobil satışları çok büyük düşüş yaşamadı, o yüzden Toyota'nın yerel satışlarının yüzde 15 düşeceği açıklaması bizim beklediğimizden daha fazla" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)