E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTRABZONSPOR SPORTİF AŞ FUTBOL TAKIMINA EL KOYUYOR---

TRABZONSPOR SPORTİF AŞ FUTBOL TAKIMINA EL KOYUYOR

TRABZONSPOR SPORTİF AŞ FUTBOL TAKIMINA EL KOYUYOR
24 Kasım 2009 - 08:28 borsagundem.com

Turkcell Süper Lig'de Kasımpaşa yenilgisinin ardından teknik direktör Hugo Broos ile yollarını ayıran ve 5 futbolcuyu süresiz kadro dışı bırakan Trabzonspor'un futbol takımı, halka açık olan Sportif A.Ş.'ye devrediliyor.

Trabzonspor Futbol A.Ş., ligde lider Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde kalan ve 9. sıraya düşen Trabzonspor futbol takımını, borcunu karşılık halka açık olan Sportif A.Ş.'ye devretmeye hazırlanıyor. Sportif A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Futbol İşletmecilik A.Ş.'den olan alacaklar için ilgili şirkete ihtarname çekildiği bildirildi. Açıklamada, borcunu nakden ve bir kerede ödeme gücünün bulunmadığını ileten Futbol A.Ş.'nin, mevcut aktifinde yer alan Trabzonspor futbol takımının tamamını borcuna karşılık devredebileceği teklifinde bulunduğu ifade edildi. Alacağı 123.3 milyon lira Açıklamada, bu teklifin değerlendirilmesi sonucunda, alacakların tahsili konusunda başkaca bir imkan bulunmadığına dikkat çekilerek, Futbol A.Ş.'ye ait olan futbol takımının alacaklara mahsuben devir alınmasına karar verildiği kaydedildi. Nisan 2005'te sermayesinin yüzde 25'ini 98.2 milyon dolarlık şirket değeri üzerinden halka arz eden Trabzonspor Sportif Yatırım'ın yüzde 75'i Futbol A.Ş.'ye ait bulunuyor. Trabzonspor Sportif'in Futbol A.Ş.'den 31 Ağustos 2009 tarihi itibari ile 123 milyon 315 bin lira alacağı bulunuyor. Söz konusu alacak Sportif A.Ş.'nin aktif büyüklüğünün yüzde 80'ini oluşturuyor. Beşiktaş modeline dönüş Trabzonspor'daki son gelişme, halka açık olan dört büyük kulüp arasında, futbol takımının tüm gelir ve giderlerini içinde bulunduran Beşiktaş'ın modeline dönüş anlamına geliyor. Sportif A.Ş.'nin futbol takımını devralmasıyla birlikte tüm gelir ve giderler de bu şirketin içine girmiş olacak. Galatasaray da Beşiktaş modeline dönebilmek için Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş.'yi birleştirmek için gerekli olan 100 milyon dolar civarındaki finansman arayışını bir yılı aşkın süredir tamamlayamadı. Giderleri dışarıda bırakan şirket modeliyle halka açılan Fenerbahçe, halka arzdan 39 milyon lira gelir elde ederken, kulübün borsadaki yatırımcılara ödediği temettü (kar payı) 38.6 milyon lira oldu. Şubat 2002'te sermayesinin yüzde 16'sını halka arz ederek 28.3 milyon TL gelir elde eden Galatasaray ise 2001-2006 yılları arasında halka arz gelirinin iki katı kadar temettü ödedi. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)