E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTraderlar şeffaflıktan şikayetçi---

Traderlar şeffaflıktan şikayetçi

Traderlar şeffaflıktan şikayetçi
04 Haziran 2014 - 20:13 borsagundem.com

Avrupa'da, şirket tahvilleriyle uğraşan traderların fiyatlara dair detayları kamuyla paylaşmasına yönelik yeni düzenleme tartışılıyor

Tahvil piyasasında şeffaflığın yayılması, traderları zor durumda bırakıyor.

Traderlar giderek giderek artan bir baskıyla, tahvil alıp sattıkları fiyatları açıklamaya zorlanıyor. Bu da, işlemcilerin çok daha düşük karlar elde etmeleri sonucunu doğuruyor. Bu nedenle traderlar, kendilerine çok daha geniş banttaki işlemlerde dahi detayları açıklamaları yönünde baskı yapan yeni tasarıya karşı çıkıyor.

ABD Finansal Endüstri Düzenleme Otoritesi bu ay sonunda, satışı özel olarak yapılan şirket tahvillerinin fiyatlarını yayınlamaya başlayacak. ABD 2002 yılından bu yana şirket tahvillerinin fiyatları konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ederken, Avrupa Parlamentosu aynı amaca yönelik kuralları Nisan ayında onayladı. Bundan sonra konuya ilişkin sorumluluk Avrupa Tahvilleri ve Piyasaları Otoritesi'nde.

MarketAxess Holdings Inc'in yaptığı araştırmaya göre, büyük kurumların yüzde 46'sı yeni düzenleme sonrasında Avrupa şirket tahvilleri ticaretinin daha zor bir hal alacağını, yüzde 41'i ise işlerin daha kolaylaşacağını düşünüyor.

MarketAxess'ten Rick McVey, "Avrupalı büyük yatırımcı ve aracılar arasında, fazla bilgi paylaşımı konusunda endişe oluştuğu göze çarpıyor. Ama diğer yandan, piyasanın daha opak ve kapalı halde tutulması da bugüne kadar Avrupa tahvil piyasasının büyümesine engel teşkil eden etkenlerden biriydi" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)