E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTrenSA geliyor---

TrenSA geliyor

TrenSA geliyor
11 Mart 2013 - 07:41 borsagundem.com

Sabancı Grubu, demiryollarında tren işletmeciliği yapmak için nabız yokladığı öğrenildi

Demiryolu taşımacılığında kamu tekelini bitirecek tasarı Meclis'e sunulurken ilk ciddi adımı Sabancı Holding attı. Grup, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile görüştü. Özel sektör özellikle İstanbul-Ankara hattıyla ilgileniyor. HaberTürk Gazetesinin haberine göre, Sabancı Grubu'nun, TCDD'nin tekelinin kalkmasının ardından demiryollarında tren işletmeciliği yapmak için nabız yokladığı öğrenildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, demiryollarında yük ve yolcuda kamu tekelinin kaldırılmasını öngören tasarıyı Meclis'e sundu. Tasarıyla özel sektör, demiryolu altyapısını kullanarak, yük ve yolcu taşıyabilecek. Tasarının hazırlıkları sürerken, tren işletmeciliğine talip olan şirketler de ortaya çıkmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 99,00
En Yüksek: 99,90
En Düşük: 98,55
Değişim -0,40 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,81
İşlem Hacmi 310.789.658
Toplam Adet: 3.135.018
Ağırlıklı Ort.: 99,15
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 18 Mart 2013 09:16

    satsa kaçsa olmuksa

  • borsavirus11 Mart 2013 09:30

    sabancının girmediği iş yok. maşallah. zaten borsa dedinmi ilk etapta KOÇ, SABANCI, OYAK gruplarından şaşmayacaksın..yüksek temettü ve şirketin yatırımcısı ile KAR PAYLAŞIMI kilit noktadır. bu tip şirketler bedelli ile para toplamaya ihtiyaç duymaz, aksine hep yatırımcısına senelik KAR ından %50-95 dağıtır..ne güzel değil mi? ömrümüzde kuramayacağımız büyüklükte bir fabrikaya herkes yatırımı ölçüsünde ortak olup, her sene fabrikasının KAR ından %50-95 cebe atıyor.."benim de fabrikalarım var" demek isteyenler için temettü yatırımı tavsiye ederim. yatırım yaptığınız ve ortak olduğunuz şirketin GENEL KURULLARINA dahi katılabilirsiniz. bu ortaklık sistemi sizi bizi ADAM YERİNE KOYUYOR, toplantısına çağırıyor, kar dağıtıyor. diğerleri ne yapar bilmiyorum.