E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTRICHET YUNANİSTAN'A YARDIM KONSUNUDA YORUM YAPMADI---

TRICHET YUNANİSTAN'A YARDIM KONSUNUDA YORUM YAPMADI

TRICHET YUNANİSTAN'A YARDIM KONSUNUDA YORUM YAPMADI
15 Şubat 2010 - 02:10 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası ECB'nin Başkanı Jean-Claude Trichet geçtiğimiz hafta yapılan zirvenin ardından Yunanistan hakkında yaptığı açıklamaların yeterli olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası ECB'nin Başkanı Jean-Claude Trichet geçtiğimiz hafta yapılan zirvenin ardından Yunanistan hakkında yaptığı açıklamaların yeterli olduğunu belirterek Yunanistan'ın finansal sorunlarınayönelik yeni yardımlar yapılması konusundaki sorulara ilişkin yorum yapmadı. Fransız Radyo kuruluşu RTL'e konuşan Trichet, AB ülkelerinin Yunanistan'a gerçek bir finansal yardım yapmamaları halinde ne olacağı yönündeki bir soru üzerine ise "atılan adımlar enim için yeterlidir" dedi. Perşembe günü yapılan AB zirvesinin ardından yayınlanan bildiride Euro Bölgesi ülkeleri "Euro Bölgesi'nin bütün üyeleri üzerinde daha önce anlaşmaya varılmış olan kurallar çerçevesinde güçlü ulusal politikalar izlemek zorundalar. Bu ülkeler bölgenin ekonomik ve finansal istikrarı konusunda ortak bir sorumluluğa sahipler. Bu bağlamda bizler Yunan hükümetinin sarfettiği eforu ve belirlenen hedeflere ulaşmak için yeni düzenlemeler getirmek de dahil ihtiyaç duyulan her adımın atılacağı yönündeki açıklamalarını tamamen destekliyoruz" ifadeleri yer almıştı. Tirchet ayrıca Yunanistan'ın aşırı kamu harcamaları nedeniyle oluşan hasarı tamir etmek zorunda olduğunu söyledi ve "Yunanistan geçmişte yaptığı hataları temizlemek zorunda ve bizler de Yunanistan'ın durumunu yakından izlemeliyiz Yunanistan'ın resmi istatistiklerine ilişkim hatalar hoş görülmemeli." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)