E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTrichet'ten AB üyelerine çağrı---

Trichet'ten AB üyelerine çağrı

Trichet'ten AB üyelerine çağrı
14 Aralık 2010 - 21:26 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Trichet, Euro Bölgesi kurtarma fonunun büyüklüğü konusunda maksimum esnekliğin düşünülmesi gerektiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Jean Claude Trichet, Avrupalı hükümetlerin Avro Bölgesi kurtarma fonu Avrupa Finansal İstikrar Olanağı'nın (EFSF) büyüklüğü ve kapsamı konusunda maksimum esnekliği düşünmesi gerektiğini söyledi. 
Trichet, dün Frankfurt'ta EFSF'nin devlet tahvilleri satın alıp-almaması yönündeki soruyu yanıtlarken, ''Niceliksel ve niteliksel olarak maksimum esneklik ve maksimum kapasite çağrısında bulunuyoruz'' dedi. 
AB liderleri Brüksel'deki zirvede borç krizinde atılacak adımlar konusunda görüş ayrılığına düşmüştü. Almanya ve Fransa, kurtarma fonunun artırılmasını reddetmiş ve İtalya, Belçika ve Lüksemburg'un ''E-Bonds'' adlı ortak tahvil çıkarma çağrılarını geri çevirmişti. 
Dün Almanya ve Fransa'nın pozisyonunu desteklediği işaretini veren Trichet, ''Önceki dönemde, AMB, bu tip tahviller çıkarmanın gerekli olmadığını açıklamıştı. Bu konudaki fikrimiz çok açık. Bu safhada AMB Yönetim Kurulu'nun yeni bir pozisyonu yok'' diye konuştu. 
Konuşmasında İrlanda için hazırlanan kurtarma programına da değinen Trichet, ''Bu programın, İrlanda'nın mali sorunları ve bankacılık sektörünün yeniden organizasyonuyla ilişkili finansal piyasalardaki gerilimi düşürmede ve İrlanda ekonomisine sürdürülebilir istikrar getirme konusunda uygun olduğundan eminim. Program, ayrıca Avro Bölgesi'nde finansal istikrarı korumaya ve güveni sağlamaya katkıda bulunacak'' dedi. 
Hükümetlerin daha sıkı mali kurallara ihtiyaç duyduğunu ve AMB'nin talep ettiği birçok otomatik cezalandırmayı aniden durdurduğunu söyleyen Trichet, ''Bizim görüşümüzdeki bu teklifler, oluşturduğumuz para birliğiyle doğru orantılı olması gerekli ekonomi yönetimindeki önemli bir atılımı henüz temsil etmiyor. Yaptırımlar yarı otomatik biçimde uygulanmalı ve sürekli ihlalde bulunan üye ülkelerin oy hakkında muhtemel sınırlandırmaları ve para cezalarını içermeli'' ifadelerini kullandı. 
Trichet, AMB'nin, ''para politikası tutumunu şu anda değiştirmemeye olağanüstü şekilde bağlı kaldığını'' sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)