E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump borsayla tehdit etti---

Trump borsayla tehdit etti

Trump borsayla tehdit etti
30 Ekim 2018 - 15:40 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, borsalardaki düşüşe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, Amerikan hisse senetlerinde son dönemde yaşanan kayıplarla seçimleri ilişkilendirdi.

Ülkede 6 Kasım'da yapılacak ara seçimlerden Demokratların galip çıkmasının borsadaki düşüşün sürmesine neden olacağını ima eden Donald Trump, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hisse senedi piyasaları Başkanlık seçimlerinden bu yana büyük kazançta ancak şimdi ufak bir ara verdi. İnsanlar ara seçimlerde ne olacağını görmek istiyor. Eğer hisse senetlerinizin değer kaybetmesini istiyorsanız Demokratlara oy vermenizi kuvvetle öneriyorum. Onlar Venezuela'nın finansal modelini beğeniyorlar, yani yüksek vergi oranlarını ve açık sınırları."

Trump'ın bu yorumları, ABD borsalarının son 3 haftadır süren satış dalgası nedeniyle yılbaşından beri tüm kazançlarını silerek negatife geçmesinin ardından geldi.

Analistler seçimin yaklaşmasıyla artan siyasi belirsizliğin, ticaret savaşı endişeleri, yükselen faiz hadleri ve düşen şirket gelirleri nedeniyle değer kaybeden borsaları olumsuz etkilediğine işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...31 Ekim 2018 13:36

    şimdi durun hele bir...bu adamdaki güç başka devletlerde ve tek yonetıcilerde olsa neler olur du ??? dunyanın x noktasında uçak gemileri gider, uçaklar gider, askerler gider vb.. vb.. yanı adam tam bir dunya gücü... o bakımdan az bile yapıyor... herşeyi güçlü adamın. ekonomisi,silahları,eğitimseviyesi, argeleri, dunyaya egemen. bıkraınd akonuşsun. bizde olsa o gun dörtbiryanda mehter marşları çalar yardım seferberliği ile müslümanlara kol kanat germeye çalışırdık :D hatta suriyede esadı bile devirir gelirdik cuma ya kadar...

  • Kasap31 Ekim 2018 08:49

    Ekonomimiz ne yönde olur

  • Gönül30 Ekim 2018 20:10

    Tam bir korku flimi bu adam dakikadan beter

  • tespit 30 Ekim 2018 15:49

    akıllı adam işi biliyor ekonomi en büyük oy alma kaynağıdır.

  • 3430 Ekim 2018 15:47

    Tam bir filim