E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump bu hamlesiyle geleneği bozabilir---

Trump bu hamlesiyle geleneği bozabilir

Trump bu hamlesiyle geleneği bozabilir
10 Mayıs 2019 - 13:57 borsagundem.com

Trump, Savunma şirketinde kariyer yapmış bir ismi Savunma Bakanlığı'nın başına getirerek geleneği bozabilir

Beyaz Saray ABD Başkanı Donald Trump'ın, Savunma Bakan Vekili ve daha önce Boeing'de yöneticilik görevlerinde bulunan Patrick Shanahan'ı Savunma Bakanı olarak aday göstereceğini açıkladı.

Trump, bir savunma şirketinde kariyer yapmış bir ismi Savunma Bakanlığı'nın başına getirerek bir geleneği de bozmuş oluyor.

Pentagon genel müffettişi, Shanahan hakkında Savunma Bakanlığı'nda Boeing'e ayrıcalık tanıdığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı, ancak iddialar temelsiz bulununca Shanahan geçen ay sunulan raporla aklanmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı açıklamada, "Ülkeye üstün hizmeti, liderlik yapma konusunda gösterdiği yetenekten dolayı Başkan Donald Trump, Patrick M. Shanahan'ı Savunma Bakanlığına aday göstermeyi düşünüyor" dedi.

ABD silahlı kuvvetlerinin modernizasyonu konusuna bağlı olduğunu belirten Shanahan, Senato'dan onay alırsa Trump'ın ulusal savunma Stratejisini sert bir şekilde uygulayacağını söyledi.

Eski Savunma Bakanı Jim Mattis'in, Trump'ın Suriye'den askerlerini geri çekme kararı konusunda Trump'la anlaşmazlığa düşüp istifa etmesinden sonra, 56 yaşındaki Shanahan Ocak ayında vekaleten göreve getirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)