E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump: Cinping ile 1 Mart öncesinde görüşme programı yok---

Trump: Cinping ile 1 Mart öncesinde görüşme programı yok

Trump: Cinping ile 1 Mart öncesinde görüşme programı yok
08 Şubat 2019 - 05:28 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, şubat sonuna kadar Çin Devlet Başkanı Cinping ile bir görüşme planlanmadığını söyledi

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, 1 Mart tarihinden önce Çin mallarına uygulanan ABD tarifelerini önlemek için Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmeyeceğini açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'daki basın toplantısı sırasında bir gazetecinin, "Şubat ayında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşme var mı" sorusuna başanı sallayarak 'hayır' yanıtını verdi, "Belki daha sonra görüşeceğim" diye ekledi. Trump, Çin ile heyetler arası yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi halinde müzakereleri 1 Mart sonrasına uzatmayı kabul edebileceğini de belirtti.

Trump, geçtiğimiz ay gazetecilere yaptığı açıklamada, şubat ayının sonunda Cinping ile buluşmayı planladığını ve anlaşmaya varabilmek için “iyi bir şans” olduğunu söylemişti. 

YATIRIMCILARI ENDİŞELENDİRDİ

Trump'ın Çin lideri ile 1 Mart öncesi görüşme olmayacağını açıklaması, ABD borsalarında düşüşe yol açtı. Trump'ın görüşme olmayacağını söylemesiyle yatırımcılarda ABD-Çin ticaret anlaşmasının tehlikeye girdiği algısına yol açtı. 

New York borsası Trump'ın Çin açıklamasıyla günü düşüşle kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)