E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Çok sayıda şirket ABD'ye geliyor---

Trump: Çok sayıda şirket ABD'ye geliyor

Trump: Çok sayıda şirket ABD'ye geliyor
06 Ağustos 2019 - 16:33 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, ABD'ye Çin'den çok miktarda para girişi olduğunu ve ABD'nin çok güçlü bir pozisyonda bulunduğunu söyledi.

BD Başkanı Donald Trump, Twitter iletisinde ABD'ye Çin ve dünyanın diğer kısımlarından güvenlik, yatırım ve faizler gibi nedenlerden dolayı çok miktarda para girişi olduğunu söyledi.

"Çok güçlü bir pozisyondayız." diyen ABD Başkanı, çok sayıda şirketin de ABD'ye geldiğini belirtti.

Trump'ın bu açıklamaları Çin ile ticaret savaşlarının derinleşmesinin ardından geldi.

ABD Başkanı Trump birkaç gün önce, 300 milyar dolarlık Çin ürününe yüzde 10 ilave vergi koyduklarını açıkladı. Çin yuanının dün 2008'den beri en düşük seviyesine gerilemesinin ardından ABD Hazine Bakanlığı Pekin yönetimini uluslararası ticarette haksız rekabet avantajı sağlamak ve "Döviz manipülatörlüğü" yapmakla suçladı.

Bu haber akışıyla ABD'de S&P 500 Endeksi dün yaklaşık % 3 oranında geriledi, diğer endeksler de yılın en kötü performansını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Ağustos 2019 22:59

    gelse ne olacak önemli olan üretmek kadar ürettiğin ürünlere pazar bulmaktır.senden daha ucuza üreten çin de senin kadar ve senden ucuza satar ise senin malın elinde kalır.

  • Nihat06 Ağustos 2019 20:31

    Gelemez hemşerim adamlar 150 dolara günde 16 saat bir ay çalışıyor. Ne yaparsan yap eski Amerika yı canlandıramazsın.  Gerçi Çin de ne olur o da belli değil.