E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump kazanırsa borsa dibe vuracak---

Trump kazanırsa borsa dibe vuracak

Trump kazanırsa borsa dibe vuracak
01 Kasım 2016 - 16:42 borsagundem.com

MIT Profesörü olan Simon Johnson, Amerikan seçimleri yaklaşırken başkan adaylarından Donald Trump'a ve ülke ekonomisine dair açıklamalar yaptı

BORSAGUNDEM.COM
Amerikan başkanlığı seçimleri 8 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecekken, bu sadece ABD'yi değil, aynı zamanda bütün dünyayı da değiştirecek. Her ne kadar bugün Atlanta Fed ülke ekonomisinde büyüme olduğunu belirtse de, Simon Johnson yaptığı açıklamada başkanlık koltuğuna Donald Trump'ın oturması hâlinde Amerikan borsasının dibe vuracağını iddia etti.
Simon Johnson, Donald Trump politikalarıyla ithalatın kısılacağını ve Amerikan ekonomisinin frenleneceğini söylerken, IMF'ye göre Amerikan ekonomisindeki büyüme 2015 yılında yüzde 2.6'ydı ve bu yıl yüzde 1.6'ya düşmüştü. IMF, ülke ekonomosindeki büyümeyi 2017 yılın içinse yüzde 2.2 olarak görüyor. Her ne kadar 2008 yılındaki finansal krizden bu yana düzenli bir toplanış gerçekleşse de, yine de etkileri hala devam ediyor.
Donald Trump ise Amerikan ekonomisinin hızla büyüyeceğinin ve yüzde 4-5 dolaylarına çıkacağının sözünü veriyor. Simon Johnson'a göre bu tamamen bir hayal ve tıpkı İngilizlerin yaşadığı gibi, Donald Trump'ın da ticaret karşıtı politikaları ülke ekonomisinde çok ciddi bir yavaşlamaya sebep olacak.
Buna rağmen, Simon Johnson'ın tam aksini düşünenler ve Donald Trump'ın seçilmesinin borsayı düşürmeyeceğini dile getirenler de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan Yıldırım02 Kasım 2016 07:33

    Trump'ın kazanma ihtimali diye birşeyden bahseden insan ya hayalperesttir ya da bu dünyada işlerin nasıl yürüdüğünü hiç anlayamamıştır. Şu kadar söyleyeyim, Trump gerçekte %80 oy alsa bile seçimi kaybetti görünecektir. Bu "yeni dünya düzeni"ne ters çünkü.

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ DİNİNDENİM01 Kasım 2016 21:24

    BİRAZ YÜKSELİNCE ENDEKS HEMEN UYDURUK SEBEP ARANIYOR.TRUMP KAZANACAK BU KESİN.SADECE İSANIN HİKAYESİNDEKİ GİBİ SÖYLENEN SÖZLER İÇİN BORSA DÜZELTME YAPIP YENİDEN FED-E ODAKLANACAK 1 AY SONRA FED- TOPLANTISI KARIN AĞRITACAK. BİRAZ KİMİ ZEKASAL ÇUKUR ADAMLAR SUSARSA BORSA YOLUNA DEVAM EDER.

  • kenan01 Kasım 2016 20:44

    ALLAH'ın izniyle trump kazanacak, fetocu clinktonkaybedecek, endex 40.000 li rakamları görecektir. AMEN

  • Vatandaş01 Kasım 2016 17:03

    Dibe vurma sevdanız bi türlü bitmeti, sermayenin ABD seçmeni önüne koyduğu 2 fosil aday ile borsanın inmesi veya çıkması ne alaka.