E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump öncesi dolar ve hisse piyasaları güçlendi---

Trump öncesi dolar ve hisse piyasaları güçlendi

Trump öncesi dolar ve hisse piyasaları güçlendi
28 Şubat 2017 - 09:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Trump'ın Kongre'de yapacağı konuşma öncesi, dolar güçlenirken Asya hisseleri yukarı yönde hareket etti

Asya hisse senteleri, Japon yenindeki düşüşten destek bulan Japonya hisse senetlerinin öncülüğünde yükselirken, ABD doları Başkan Donald trump'ın Kongre'de yapacağı konuşma öncesi kazançlarını sürdürdü. Petrol varil başına 54 doların üzerindeki seyrini sürdürdü.

Japonya'da Topix Endeksi, Dow Jones Endeksi'nin yükselişini son 30 yılın en uzun çıkış serisi olan 12'nci güne taşıması ile birlikte yukarı yönde harket etti. Avustralya ve Güney Kore'deki yükselişler daha küçük çaplıydı. Dolar, Trump yönetiminin, başkanın Salı günü yapacağı konuşma öncesi, harcama önceliklerinin altını çizmeye başlaması ile birlikte güçlendi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, politika yapıcıların faizi "geç değil de daha erken" yükseltmesi ve dikkatlerini piyasa beklentilerine çok fazla vermemeleri gerektiğini söyledi. Vadlei işlem verilerine göre, Fed',n 14-15 Mart'taki toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı, beş gn önceki seviyesi olan yüzde 34'ten yüzde 50'ye sıçradı.

Oanda Corp.'ta Asya Pasifik bölgesi kıdemli Döviz traderı Stephen Innes, "Dolar ayıları, eğer Trump altyapı harcamaları konusunda ilerlerse ve Yellen faiz artırımı söylemini güçlendirirse dikkatli olmalı", dedi ve "Piyasa için büyük soru, Trump'ın bu akşamki platformu icra için kullanıp kullanmayacağı" şeklinde görüş bildirdi.

ABD hisse senetleri yeni rekorlra tırmanırken, küresel hisse senetlerinin toplam değerini 70 trilyon doların üzerine çıkaran ralli, yatırımcıların siysi belirsizliklerle uğraşması ve Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmaya hazırlanması ile birlikte güç kaybetti. Trump, Pazartesi günü yaptığı açıklamada,altyapı konusunda "büyük" harcama yapacağını açıklarken, vergi konusunda detayların sağlıkla ilgii yasanın (Affordable Care Act olarak bilinen yasa) maliyetleri ortaya çıkana kadar belli olmayacağını sözlerine ekledi.

Yen dolar karşısında, üç gün süren yüzde 0.5'lik düşüşün ardından yüzde 0.1 yükselerek 112.58 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)