E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTrump, piyasalara satış getirdi---

Trump, piyasalara satış getirdi

Trump, piyasalara satış getirdi
02 Ekim 2020 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini onaylarken, Senato’daki oylama yakından takip edilecek. AB Liderler Zirvesi’nin ilk gün toplantıları sonunda Türkiye’nin yapıcı çaba göstermesi durumunda pozitif gündem başlatacakları açıklaması geldi. Danışmanının Kovid-19’a yakalanmasının ardından test yaptıran ABD Başkanı Trump, bu sabah test sonucunun pozitif çıktığı açıkladı. Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

• 15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Raporu Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasaları dün dalgalı bir seyir etkili olurken, ABD’deki teşvik paketine yönelik beklentiler hisse piyasalarını destekledi. BIST-100 Endeksi günü kâr satışlarının etkisiyle %0,15’lik sınırlı bir kayıpla 1.143,51 seviyesinden tamamladı. Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından piyasalarda satıcılı bir fiyatlama etkili oluyor. ABD vadelileri bu sabah %2’lere yaklaşan kayıplarla işlem görüyor. Asya piyasalarında birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmezken, Japonya borsası satıcılı seyrediyor. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,73 – 7,74 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,75’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Güne pozitif bir açılışla başlayan ve 1.155 seviyesini test eden BIST-100 Endeksi kur tarafında gözlenen sınırlı yükseliş ve önceki günkü güçlü yükselişin ardından etkili olan kâr satışlarının nedeniyle günü sınırlı bir kayıpla tamamladı. Bu sabah yurt dışındaki zayıf seyre bağlı olarak satıcılı bir açılışla başlamasını beklediğimiz endekste 1.141 – 1.135 aralığı ilk destek bölgesidir. Bu bölge altında teknik satışların hız kazanabileceği endekste 1.120’li seviyeler ile 50 günlük üssel ortalama (1.110) destek konumunda bulunmaktadır. Gün içerisinde tekrar alımların etkili olması ve önemli bir seviye olarak takip ettiğimiz 1.141 üzerinde 1.155 – 1.160 aralığı direnç olarak takip edilebilir.

Hisse bazlı hareketler ön plana çıktı

Trump TL varlık fiyatlamalarını etkiler mi?

Küresel piyasaların seyri...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN02 Ekim 2020 10:35

    trump kovid olamaz diye bir şartmı var,oluncada yer yerindenmi oynuyor,saçmalık,piyasayı düşürüp alttan mal toplayacaklara bahane,soysuzların,hırsızların,arsızların işi