E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTrump piyasaları şaşırtabilir mi---

Trump piyasaları şaşırtabilir mi

Trump piyasaları şaşırtabilir mi
13 Şubat 2019 - 08:59 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analizi...

"Cuma günkü kapanışı üzerinde 1000 puan artı ile haftaya başlayan ve 104.500 seviyesine yükselişiyle göz dolduran Borsa İstanbul'da haftanın ikinci işlem gününde satışlar vardı. Ve bu gelen satışlarla 104.200 üzerinde tutunamayan BİST100 endeksi günü %0,61 değer kaybı ve 632 puanlık düşüşle 103.762 puan seviyesinden tamamladı. Endeksin 103.500 üzerinde durmasını sağlayan %1,78 değer kazanan Bilişim Sektörü olurken en çok değer kaybı %4,68 ile Ulaştırma sektöründe yaşandı.

BİST100

1 Mart'tan önce Çin Başkanı Şi ile görüşmem diyerek piyasaları korkutan Trump bu kez ABD Heyetinin Çin Ziyaretiyle birlikte söylem değiştirerek 1 Mart olarak belirlediği süre için uzlaşmacı tutum sergileyerek bu sürenin anlaşma olması için uzatılabileceği mesajıyla umut verdi. FED Başkanı Powell ise katıldığı forumda faiz artırımı konusunda net mesaj vermekten çekinerek veri odaklı yol izleyecekleri mesajını yineledi. Bugün içeride öne çıkan önemli bir veri olmamakla birlikte dışarıda

ABD Enflasyon ve Euro Bölgesi Sanayi Üretim verisini takip edeceğiz. Yeni günde BİST100 endeksinde 104.200 üzerine ataklar 104.500 direncinin aşılmasını kolaylaştırabilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 104.650-106.000 yeniden hedef değerler olmaya devam edecektir. 102.500 seviyesi ise hala güçlü destek konumunu korumakta.

Fed Başkanı Powell Konuşmasında Öne Çıkanlar:

" Durgunluk İhtimalinin Yükseldiğini Hiçbir Şekilde Hissetmiyorum

" İşsizlik Oranı 50 Yılın En Düşük Seviyesine Yakın

" Toplumun Pek çok Kesimi Hala Refahı Hissedemiyor

" Faiz Kararlarının Ekonomiye Etki Etmesi Zaman Alır

" ABD Ekonomisi İyi Durumda

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney Konuşmasında Öne Çıkanlar

" Brexit'e ilişkin bir çözümün bulunması herkesin çıkarına.

" Anlaşmasız ayrılık bu ülke için ekonomik şok oluşturur.

" Brexit demokrasinin aşınmasına ilişkin halkın korkularının azaltılarak küreselleşmenin yeniden şekillendirilmesinin mümkün olup olmadığının görülmesi açısından bir asit testi.

" Brexit, yerel ve uluslar üstü otoriteler arasında daha dengeli, sınırlar arası yeni bir uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine neden olabilir. Bu anlamda Brexit, yakın ve uzun vadeli küresel görünümü etkileyebilir.

Manşette Neler Var

" Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Türkiye Esnaflar Buluşması ve Mamak Toplu Açılış Töreni'ne katılacak. (14:00-16:00)

" ABD/Trump, "İki tarafın anlaşmaya yakın olması durumunda Çin ürünlerine yönelik tarifeleri artırmak için 1 Mart'ı uzatabiliriz" açıklamasını görüşmelerde uzlaşmacı bir işaret gönderdi.

" ABD'de yeni bir hükümet kapanmasını önleyecek geçici bir anlaşmaya varılması ve ABD-Çin ticaret anlaşmasına ilişkin pazarlıklarda gözlenen iyimserlik ABD ve Asya piyasalarında hızlı yükselişi beraberinde getirdi.

" ABD'nin kamu borcu 22 trilyon doları geçerek yeni rekor kırarken, Trump göreve geldiğinde borç 20,0 trilyon dolardı.

" Avrupa Borsaları, bazı şirket bilançolarının olumlu gelmesi ve

ABD ile Çin arasındaki ticari ihtilaflara yönelik görüşmelerde iyimserliğin etkisiyle günü yükselişle kapattı.

" OPEC, ABD Arzının Büyümesiyle Ham Petrole Yönelik Talebin Zayıflayacağını Öngördü.

" Erdoğan: Venezuela'nın altını Çorum'da işlenecek.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

Güne hafif alıcılı bir başlangıç yaparak 104.652 seviyesinde başlayan BİST100 endeksinde 105.000 seviyesi test edilmeye çalışılsa da gelen kar satışlarıyla birlikte günü %0,61 düşüşle 103.762 seviyesinden tamamladı. Güne yurtdışı piyasalardaki iyimserliğin etkisiyle pozitif başlangıç yapmasını beklediğimiz BİST100 Endeksi için gün içinde takip edilecek direnç seviyeleri 104.650 ve 106.000 olup, kar satışlarında ise destek seviyeleri olarak 103.300 ve 102.500 takip edilecektir.''

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)