E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump piyasaları yükseltti---

Trump piyasaları yükseltti

Trump piyasaları yükseltti
07 Eylül 2017 - 09:03 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın demokratlarla anlaşarak hükümetin kapanmasını önlemiş olması piyasalara moral verdi

Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump ve kongre liderlerinin ABD'nin borç sınırını yükseltme konusunda beklenmedik bir şekilde anlaşmaya vararak yakın dönemdeki hükümeti kapatma riskini ortadan kaldırmalarının ardından toparlandı. Trump, 15 Aralık'a kadar ABD borç sınırını yükseltme ve hükümete fon sağlama konusunda beklenmedik bir şekilde Demokratlarla anlaşmaya varmış oldu. Trump'ın nadiren böyle iki taraflı tutum sergilemesi Cumhuriyetçi senatörleri şaşırttı. Euro günün ilerleyen saatlerinde yapılacak Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısı öncesinde bu haftaki zayıf kazanımlarını sürdürürken, petrol fiyatları Meksika Körfezi'ndeki rafinerilerin Harvey Kasırgası'nın ardından yeniden üretime başlamasından destek buldu. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksiyüzde 0.5,Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4 yükseldi. S&P500 petrol fiyatlarındaki artışın ardından enerji sektöründeki kazanımların öncülüğünde dün yüzde 0.31 yükseldi.

DÖVİZ

Euro Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısı öncesinde güçlü seyrini sürdürürken, dikkatler ECB'nin euronun son dönemdeki güçlü seyrine ilişkin açıklamalara ve bu açıklamaların para politikası görünümünü nasıl etkileyeceğine çevrildi. Euro yüzde 0.1 artışla 1.1925 dolara yükselmesine rağmen geçen hafta gördüğü Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 1,2070 doların altında işlem görüyor. Daha yüksek euronun ECB'nin tahvil alım desteğini kontrol altına alma planlarını yavaşlatabileceği beklentileriyle euro baskı altında kaldı ve iki buçuk yılın zirvesini gördükten sonra ivme kaybetti. Reuters anketine katılan 66 ekonomistin yalnızca 15'i ECB'nin bugünkü toplantıda aylık varlık alımlarında kısıntıya gideceğini açıklamasını bekliyor. ECB Başkanı Mario Draghi'nin bugünkü toplantıda ekonomiye verilen desteği kısmak için zemin hazırlamaya başlaması bekleniyor ancak önemli bir taahhüt vermekten kaçınabilir. Draghi'nin euronun son dönemdeki güçlü seyrine ilişkin herhangi bir endişe ifade edip etmeyeceği de yakından izleniyor. Euro bu yıl dolar karşısında yüzde 13'den fazla yükseldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 109.05'e geriledi ancak dün gördüğü bir haftanın dip seviyesi olan 108.45'in üzerinde seyrediyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'den gelen talebin desteğiyle yatay seyrediyor. Meksika Körfezi'ndeki rafineriler Harvey Kasırgası'nın ardından yeniden üretime başladı. Ancak Karayipler ve Atlantik'teki üç kasırga daha fazla üretim aksaması sinyalini veriyor. Kasırgalara rağmen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) gelen yüksek ham petrol üretimi talebi karşılamak için fazla arz olduğu anlamına geliyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 49.08 dolarda bulunuyor ancak dün gördüğü üç haftadan daha uzun sürenin zirvesinden uzakta değil. Brent ham petrol vadeli fiyatının varil başına 54.11 dolarda bulunmasına rağmen dün gördüğü Mayıs ayındaki yüksek seviyelerine yakın.

ALTIN

Altın dolardaki değer kaybı ve Kuzey Kore gerilimine ilişkin devam eden endişelerinin desteğiyle yatay seyrederken, piyasalar günün ilerleyen saatlerinde gerçekleşecek Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısının sonucunu bekliyorlar. Spot altının ons fiyatı dün yüzde 0.3 geriledikten sonra bugün hafif değişim göstererek 1,334.06 dolarda bulunuyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı 1,339.50 dolar ile yatay seyrediyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)