E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Putin'in teklifini kabul etti---

Trump, Putin'in teklifini kabul etti

Trump, Putin'in teklifini kabul etti
03 Mart 2020 - 18:05 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada Putin'in BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri'nin toplantı yapması önerisinin Trump tarafından kabul edildiğini belirtti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı Rusya, ABD, İngiltere, Fransa, Çin'den oluşan 'nükleer beşli' arasında liderler zirve yapılması önerisini desteklediğini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lavrov, Putin'in 'nükleer beşli' zirvesi önerisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Önerinin Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Çin lider Şi'nin ardından Trump'ın da desteğini aldığını kaydeden Lavrov, "Zirvenin yeri ve tarihinin belirlenmesi için çalışma yapılıyor. Umarım en kısa süre mutabakat sağlayabiliriz" dedi.

Lavrov, zirvenin gündeminin söz konusu beş ülkenin küresel barış ve güvenliğin desteklenmesi konusundaki BM Tüzüğü'nde yer alan sorumluluklarının gerçekleştirilmesi için atılacak adımlar olacağını ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KURT04 Mart 2020 00:23

    SAYIN TAYYİB BAŞKANIM  BU İKİLİYE  KESİN GÜVENME   SIRTIMIZDAN VURACAK TİPLER İKİSİDE 

  • c203 Mart 2020 20:33

    it iti ısırmazmış ...

  • Yorum03 Mart 2020 20:20

    Dünya barışı için toplanıp dünyayı nasıl paylaşalıma dönmesin bu toplantıların tarihte çok örnekleri var üç beş tane büyük ülke başkanı böyle zamanlarda bir araya geliyorsa dikkatli olmak lazım

  • gobel6603 Mart 2020 20:18

    Dünyada huzuru sağlamak için toplanan ekibe bak. Benim önerim bu beş ülke ve israil yok olsun Dünya sütliman olur.