E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Sabır dönemi sona erdi---

Trump: Sabır dönemi sona erdi

Trump: Sabır dönemi sona erdi
30 Haziran 2017 - 22:19 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore rejimine karşı stratejik sabır dönemi başarısız oldu. Dürüstçe söylemek gerekirse bu sabır sona erdi." dedi

ABD Başkanı Donald Trump, ilk kez Beyaz Saray'da ağırladığı Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Oval Ofis'teki görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin sarsılmaz ve köklü olduğunu vurgulayan Trump, Kuzey Kore tehdidine karşı ABD'nin her zaman Güney Kore ile yan yana olacağını belirtti. Trump, "Kuzey Kore rejimine karşı stratejik sabır dönemi başarısız oldu. Dürüstçe söylemek gerekirse bu sabır sona erdi. Kuzey Kore olarak bilinen kötülüğe karşı müttefiklerimizi ve kendi vatandaşlarımızı korumak için diplomatik, güvenlik ve ekonomik tedbirler noktasında Güney Kore ve Japonya ile yakın çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Sabır dönemi sona  ermiştir"
 
Trump, "Kuzey Kore'nin vahşi ve pervasız rejiminin tehditiyle beraber  yüzleşiyoruz. Bu rejimin nükleer ve balistik füze programları kararlı bir  karşılık gerektiriyor." değerlendirmesinde bulundu. Moon ile Kuzey Kore'ye karşı alınabilecek tüm tedbirleri  konuştuklarını dile getiren Trump, ayrıca iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasını  da yeniden müzakere ettiklerini söyledi.
 
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Asya turu kapsamında 17 Nisan'da Güney Kore ile Kuzey'i birbirinden ayıran Askerden Arındırılmış Bölge'yi (DMZ)  ziyaret etmiş ve Kuzey Kore rejiminin nükleer silahları ve balistik füzeleri  bırakmaya yanaşmadığına işaret ederek, "ABD'nin stratejik sabır dönemi sona  ermiştir." şeklinde konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)